«Έτρεξε» να βγει σε σύνταξη το 60% των υπαλλήλων της Τοπ. Αυτοδιοίκησης

on .

POE OTA

• Να προκύψει μια κοινή γραμμή δράσης, είναι ο στόχος του 46ου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σήμερα στα Γιάννενα και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 26 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Du Lac».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, κάνοντας τον απολογισμό της 3ετίας που πέρασε, ενώ παράλληλα έθεσε το πλαίσιο δράσης, πάνω στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
Ο μεγάλος στόχος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Νίκο Τράκα, είναι να σταματήσει η απαγόρευση των προσλήψεων. «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα μνημόνια, γύρω στο 50 με 60% από καλό έμψυχο δυναμικό έφυγε για να προλάβει να συνταξιοδοτηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., μέσα από τις εργασίες του 46ου Τακτικού Συνεδρίου της θα θέσει τους στόχους και τις προτεραιότητες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μεταξύ αυτών είναι: η συλλογική σύμβαση εργασίας, η διασφάλιση δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, η τακτοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η υπεράσπιση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η υπεράσπιση του δημόσιου και παιδαγωγικού ρόλου των δημοτικών παιδικών σταθμών, η αποτροπή της περικοπής δικαιούχων βαρέων-ανθυγιεινών κ.α.
Στις διαδικασίες για το 46ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. συμμετείχαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 44.000 (44.432) εργαζόμενοι και εξελέγησαν συνολικά 645 Αντιπρόσωποι.