Ν’ αλλάξει ο Νόμος για τα Υδατοδρόμια θα ζητήσει το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

on .

YDROPLANO

• Τους βασικούς τεχνικούς τομείς, για τους οποίους καλείται να ασκήσει πίεση το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες προς της Πολιτεία ανέπτυξε ο Πρόεδρός του Γιώργος Καπεντζώνης (Δήμαρχος Δωρίδας),  ζητώντας ν’ αλλάξει η νομοθεσία σε αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων και περί υδατοδρομίων σε λίμνες.
Στα παραπάνω αναφέρθηκε κατά την διήμερη Γενική Συνέλευση του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Φιλιππιάδα.
Εξάλλου, κατά την διάρκεια της Συνέλευσης σαν παράδειγμα καλής πρακτικής αξιοποίησης λίμνης, χαρακτηρίστηκαν οι πλωτές εξέδρες και πισίνες που θα κατασκευαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Λίμνη Ζηρού.
Με σεβασμό στο περιβάλλον
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής, σε δηλώσεις του, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «τέθηκαν πολύ σοβαρά και ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν πόλεις με λίμνες αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με τους ομολόγους Δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων με λίμνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις εξαιρετικών ομιλητών, αποκτήσαμε γνώσεις που θα μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη συνέχεια…».
Και σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «η αξιοποίηση και ανάπτυξη των δύο λιμνών του Δήμου μας και ιδιαίτερα της λίμνης Ζηρού που έγινε αντικείμενο εκτενής συζήτησης στη Γ.Σ. εκφράζει και αγκαλιάζει το όραμα της Δημοτικής Αρχής, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας για ανάπτυξη βασισμένη στη σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Πολύ σύντομα στη λίμνη Ζηρού θα τοποθετηθεί κολυμβητική δεξαμενή και πλωτές εξέδρες, που θα δώσουν την απαραίτητη ζωντάνια σ’ αυτό το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο».
Οι δράσεις του Δικτύου
Κατά την πρώτη ημέρα, ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, αφού ενημέρωσε για τη λειτουργία και τις δράσεις του Δικτύου Πόλεων με λίμνες, έθεσε την ατζέντα των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης.
Επίσης παρουσίασε το ετήσιο πλάνο δράσης του Δικτύου για το 2018, με ενέργειες που στοχεύουν στην άνοδο της αναγνωρισιμότητας του Δικτύου σε Ελλάδα και εξωτερικό, την ανάπτυξη συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, καθώς επίσης και με εκπαιδευτικούς και ιδιωτικούς φορείς.
Ακόμα, ο κ. Καπεντζώνης τόνισε βασικούς τεχνικούς τομείς που καλείται να ασκήσει πίεση το Δίκτυο και αυτοί είναι προς τη ΔΕΗ, στους Φορείς Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και προς την Πολιτεία, ώστε να αλλάξει η νομοθεσία σε αρκετά θέματα μεταξύ αυτών και περί υδατοδρομίων σε λίμνες, ένα θέμα που έκανε ειδική αναφορά ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης.
Αναφέρθηκαν επαφές που έχουν ξεκινήσει με Δήμους και πόλεις της Βουλγαρίας και της Ουκρανίας όπου γίνεται ανταλλαγή εμπειριών, ενώ σχεδιάζονται και συνεργασίες ειδικά στους τομείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.