Τρεις «Επίτιμοι Δημότες» στην Επαρχία του Μεσοποτάμου

on .

PAPAXRHSTOS EPITIMOS

• Με πρόταση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Νομών Αγί­ων Σαράντα και Δελβίνου και μιας ομάδας διανοουμένων, το Επαρχιακό Συμβούλιο Μεσοποτάμου απένειμε  στον Σταύρο Γιώργη Χρήστο (μετά θάνατον) τον τίτλο «Επίτιμος Δημότης» του χωριού Μεσοποτάμου. Αιτιολογικό της τιμής ήταν «η πολύτιμη προσφορά του στον τομέα της παιδείας, λαογραφίας και πολιτιστικής κληρονομιάς στην κοινότητα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας».
Αντίστοιχα ο τίτλος του επίτιμου Δημότη απονεμήθηκε στον Λεωνίδα Θανάση (μετά θάνατον) «για την πολύτιμη προσφορά του στον τομέα της παιδείας, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την πολιτιστική κληρονομιά στην κοινότητα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας», ενώ στον Βαγγέλη Φώτο Παπαχρήστο ο ίδιος τίτλος απονεμήθηκε για το χωριό Υμερεφέντι της Επαρχίας Μεσοποτάμου «για την πολύπλευρη προσφορά στον τομέα της παιδείας, ως παραδειγματικός και αφοσιωμένος δάσκαλος, διακεκριμένος διανοούμενος, αγωνιστής του ελευθέρου λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανωτής, δημοσιογράφος και ταλαντούχος συγγραφέας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι οικείοι, φίλοι και πρώην συνάδελφοι των τριών τιμωμένων, ο Δήμαρχος Φοινίκης  Λεωνίδας Χρήστος, ο Πρόεδρος του κόμματος ΜΕΓΚΑ  Χρήστος Κίτσιος, ο πρώην Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παππάς, ο πρώην έπαρχος Μεσοποτάμου Θεμιστοκλής Καΐσης, ο αντιδήμαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης, ο διαχειριστής Λιβαδειάς Ηλίας Καλυβιώτης, ο πρώην έπαρχος Αλύκου Βασίλης Ιωάννου, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων «IONIAN»  Σκελκίμ Χάινο κ.α...
Το πρόγραμμα συντόνισε η  υπεύθυνη Παιδείας και Πολιτισμού στο Δήμο Φοινίκης Μαριέττα Τσίλη, ενώ  την απονομή έκαμε ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Παναγιώτης Μπόλης.
Χαιρέτησαν  ο Δήμαρχος Φοινίκης, ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ, ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας και ο Αγκρόν Μέμα εκ μέρους της Ένωσης Δημοσιογράφων Αλβανίας.
Παράλληλα, οι μαθητές του σχολείου διάβασαν αποσπάσματα από την νουβέλα «Ο αγροφύλακας που έγινε θρύλος» (Καπετάν Θύμιος Λιώλης), του Βαγγέλη Παπαχρήστου και παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα.