Αναβαθμίζει άλλες 19 παιδικές χαρές ο Δήμος Ιωαννιτών

on .

PAIDIKH XARA

• Την αναβάθμιση 19 παιδικών χαρών και τη δημιουργία ακόμη 6 προγραμματίζει ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης με το ποσό των 281.000 ευρώ από το πρόγραμμα  «Φιλόδημος ΙΙ». Για την εφαρμογή του σχεδιασμού ο Δήμος θα προσθέσει άλλα 119.000 ευρώ για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο.
Μέσω των παρεμβάσεων αυτών, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, 19 παιδικές χαρές θα είναι πλέον πιστοποιημένες, ενώ μαζί με τις 6 νέες που θα δημιουργηθούν ο δήμος Ιωαννιτών θα έχει συνολικά 63 παιδικές χαρές με πιστοποιητικό καταλληλότητας.
«Γνωρίζετε ότι με τη νομοθεσία, τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι παιδικές χαρές ώστε να είναι πιστοποιημένες έγιναν πολύ αυστηρά κι εμείς από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε με ίδιους πόρους στην αναβάθμιση του μεγαλύτερου μέρους τους. Η ενίσχυση που έρχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ ουσιαστικά μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα και σε περισσότερες παιδικές χαρές, τη διαδικασία αναβάθμισης – πιστοποίησης, με στόχο κάθε δημοτικό και τοπικό διαμέρισμα του Δήμου μας να έχει μια ασφαλή και πιστοποιημένη παιδική χαρά», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης.