Είχαν ανοίξει σπίτια σε Ανατολή Βοτανικό και Σεισμόπληκτα!

on .

DIARRHKTHS

• Σωρεία κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια και διαμερίσματα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων είχαν διαπράξει δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν γίνει το τελευταίο δεκαήμερο… ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή του Βοτανικού, των Σεισμοπλήκτων και της Ανατολής. Μάλιστα, προωθούσαν τα κλοπιμαία στην Αλβανία!
Η δράση τους είχε τελικά… άδοξο τέλος, καθώς συνελήφθησαν από ειδική ομάδα της Ασφάλειας που είχε συγκροτηθεί με στόχο τον εντοπισμό τους. Ερευνάται δε η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Πλούσια δράση
Συνολικά σε έντεκα υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, σε σπίτια και διαμερίσματα στην πόλη των Ιωαννίνων εμπλέκονται οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη από άνδρες της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης. Οι δράστες κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορείται και ένας αλλοδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Χρήματα, κοσμήματα…
Η Ασφάλεια, με αφορμή την έξαρση κλοπών που διαπιστώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο σε σπίτια στην περιοχή του Βοτανικού, των Σεισμοπλήκτων και της Ανατολής συγκρότησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί ενέχονται σε έντεκα διαρρήξεις, με συνολική λεία το χρηματικό ποσό των 2.845 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και κάρτες ανάληψης μετρητών. Στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ και ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν.
Κατέστρωναν σχέδιο
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, με τη μέθοδο της αναρρίχησης προσέγγιζαν τους στόχους τους, κυρίως διαμερίσματα πρώτου ορόφου, κατά τις νυκτερινές ώρες και εισέρχονταν παράνομα στο εσωτερικό τους είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα. Επίσης, όπως εξακριβώθηκε, στο στάδιο της προπαρασκευής των ενεργειών τους, αφού εντόπιζαν τους «στόχους», προχωρούσαν στην κατόπτευση των σπιτιών και στην παρακολούθηση της ευρύτερης περιοχής, ώστε να είναι σε θέση να καταστρώσουν το καλύτερο δυνατό σχέδιο για την επιτυχία του σκοπού τους.
Η λεία πήγαινε Αλβανία!
Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική διαδικασία, μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων οι δύο δράστες το διέθεσαν σε αλλοδαπό συνεργάτη τους, προκειμένου να τα μεταφέρει στην Αλβανία. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι σε βάρος του 39χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών, για κλοπές. Οι «ποντικοί» οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Του πήραν τον φορτωτή
Υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας εξιχνίασαν οι αστυνομικές Αρχές. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ανδρών ηλικίας 46,23 και 35 ετών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και δύο ακόμη συνεργούς τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί προς το παρόν.
Οι πέντε δράστες συναντήθηκαν με τον 63χρονο με σκοπό να πραγματοποιήσουν αγοραπωλησία φορτωτή και, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, κατάφεραν να του αποσπάσουν το όχημα χωρίς να του δώσουν χρήματα, ενώ παράλληλα άρπαξαν ποσό που είχε σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.