1.100 αιτήσεις ως τώρα για τους παιδικούς του ΟΚΠΑΠΑ

on .

PAIDIKOS

Τον δικό του αγώνα να κρατήσει σε λειτουργία τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς του σταθμούς κάνει αυτή την περίοδο ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από την εφαρμογή και στην πόλη μας της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που αφαιρεί νήπια από τις δικές του δομές, τα οποία θα μετακινηθούν σε αντίστοιχες δημόσιες. Η καμπάνια που διεξάγει, ωστόσο, αποδίδει ήδη θετικούς «καρπούς», όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, με αφορμή το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη δράση που υλοποιείται από το ΕΣΠΑ. Ήδη υπάρχουν 1.100 αιτήσεις για τις δομές του Οργανισμού, στις οποίες θα προστεθούν και όσες γίνουν μέσω ΕΕΤΑΑ με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Ο Φίλιππος Τσουμάνης
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας, «πριν λίγο καιρό είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Με αφορμή αυτό, κάναμε μια καμπάνια για να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και σήμερα γνωρίζουμε ότι η καμπάνια μας αυτή ήταν επιτυχημένη, γιατί ήδη έχουν γίνει 1.100 αιτήσεις βρεφών και νηπίων για να ενταχθούν και σε αυτές θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις αιτήσεις που θα γίνουν μέσω του ΕΣΠΑ. Φαίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή, ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε, και πρόβλημα επιβίωσης του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. αν θέλετε, το έχουμε ξεπεράσει».
Ο κ. Τσουμάνης εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι αιτήσεις στο ΕΣΠΑ θα είναι στον ίδιο ρυθμό και δε θα υπάρξει τελικά κανένα πρόβλημα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ο ΟΚΠΑΠΑ φροντίσει ώστε την 1η Σεπτεμβρίου, που ξεκινά η νέα χρονιά, όλα τα κτίρια να είναι σωστά διαμορφωμένα και πλήρως εξοπλισμένα και να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό σε όλους τους σταθμούς.
Όλοι στο ΕΣΠΑ!
Μέχρι τις 3 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες μητέρες να καταθέτουν  αιτήσεις για την ένταξή τους στη δράση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής έτους 2018-2019» και αφορά στην εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στο ΕΣΠΑ είναι ενταγμένοι και οι 22 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών, γι’ αυτό και ο Φιλ. Τσουμάνης κάλεσε χθες τους δικαιούχους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να τύχουν επιδότησης (voucher) για την εγγραφή των βρεφών και νηπίων τους στις συγκεκριμένες δομές. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μητέρες, εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και άνεργες, καθώς και άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών και άτομα που βρίσκονται σε χηρεία. Για πληροφορίες, σε ότι αφορά τις εγγραφές στους σταθμούς του Δήμου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του ΟΚΠΑΠΑ (υπεύθυνος Αθαν. Γκουγιάννος), στην οδό Αβέρωφ 6, 3ος όροφος, τηλ. 54405-54407. Τα προσωρινά αποτελέσματα της Δράσης αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων, από 23 έως 25 Ιουλίου, και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται στις 29 Ιουλίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων.