Εκτός ενισχύσεων θα τίθενται αγρότες υπαίτιοι πυρκαγιών!

on .

ZITSA SYNEDRIASH ANTIPYRIKH 20 6 18

• Σε νέα αυστηρή προειδοποίηση για απόλυτη εφαρμογή των διατάξεων για την πρόληψη των πυρκαγιών προέβη ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που οργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας, με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση και συνεργασία ενόψει της τρέχουσας θερινής περιόδου.
«Πρέπει να γίνετε θεματοφύλακες του τόπου σας», τόνισε ο Διοικητής απευθυνόμενος στους Προέδρους – Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων και ζήτησε τη βοήθειά τους προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες καθώς η πυροσβεστική διάταξη προβλέπει αυστηρές οικονομικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.
Αξιοσημείωτη είναι η επισήμανση του κ. Γεωργακόπουλου, ότι «οι υπαίτιοι πυρκαγιών αν είναι γεωργοί – κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από τις αγροτικές ενισχύσεις που δικαιούνται». Πρόσθεσε δε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία με το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα  θα είναι αυστηρή: «Είναι τεράστια τα ποσά που δαπανώνται κάθε χρόνο για την κατάσβεση πυρκαγιών από αμέλεια. Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», κατέληξε.
Στις τοποθετήσεις τους, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περικλή Γρίβα, επεσήμαναν  πως ο σωστός συντονισμός και η έγκαιρη ενεργοποίηση όλων σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από τα ξερά χόρτα, όπως προβλέπει η σχετική πυροσβεστική διάταξη, αποτελούν εχέγγυα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.