Έργο 5,3 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑΙ προς έγκριση στον «Φιλόδημο»

on .

ERGA APOXETEYSHS SOLHNES

• Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» κατέθεσε η ΔΕΥΑΙ προς έγκριση ένα σημαντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Κάτω Μάρμαρα, Ολυμπιάδα Μαρμάρων καθώς και στην Τ.Κ. Αμφιθέας του Δήμου Ιωαννιτών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στους παραπάνω οικισμούς, προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα.
Σε σχέση με τα έργα μεταφοράς, προβλέπεται η κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς, οι οποίοι θα συλλέγουν τα λύματα από τους οικισμούς Κάτω Μάρμαρα, Ολυμπιάδα Μαρμάρων και θα καταλήγουν μέσω νέων αγωγών στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ιωαννίνων. Τα ακάθαρτα του οικισμού της Αμφιθέας θα οδηγούνται με ανεξάρτητους αγωγούς στον νέο συμπληρωματικό Γενικό Αποχετευτικό Αγωγό. Ο πληθυσμός σχεδιασμού για το παρών έργο είναι ίσος με 2.742 κάτοικους. Για τη μεταφορά των λυμάτων προβλέπονται δυο αντλιοστάσια ακαθάρτων και το συνολικό μήκος των προτεινόμενων εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι 12,53 Km και των καταθλιπτικών αγωγών 2,77 Km.
Επίσης, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή 670 ιδιωτικών συνδέσεων.
Τέλος, στην πρόταση της ΔΕΥΑΙ προβλέπονται και εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στην υφιστάμενη Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.