Μήνυμα κατά της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ για το «Μακεδονικό»

on .

KAPSALHS PLAKETA 25 6 18

• Έντονη πολιτική διάσταση πήρε το φετινό Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων που έγινε στο Περτούλι,  καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για την Μακεδονία. Το γεγονός μάλιστα ότι το «Αντάμωμα» ήταν αφιερωμένο στον Σαρακατσάνο Μακεδονομάχο Κώστα Γαρέφη, αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή για να σταλούν μηνύματα προς την Κυβέρνηση, η οποία ωστόσο απέφυγε να εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση, είτε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είτε των ΑΝΕΛ τους οποίους έμμεσα, αλλά σαφέστατα τους είχε κηρύξει ανεπιθύμητους ο Πρόεδρος των Σαρακατσαναίων.
Αντίθετα  το «παρών» έδωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτές από την Θεσσαλία και την Μακεδονία, δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και  Ηπείρου κ.α.. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Σαρακατσάνος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης (φωτό).   
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας τόνισε πως «δεν μπορούν να μας πάρουν την καρδιά μας» και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπενθύμισε ρήσεις των μεγάλων πολιτικών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδας».