Νεκρός 21χρονος οδηγός Ι.Χ. σε τροχαίο κοντά στα Άνω Ραβένια

on .

TROXAIO 28 6 18

• Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο της Ηπείρου ένας 21χρονος, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη προχθές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός συγκρούστηκε με σφοδρότητα με Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ένας 58χρονος ημεδαπός στο 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (περιοχή Άνω Ραβένια).
Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής όπως και το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, από το ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός ο 21χρονος οδηγός του, ενώ ο οδηγός του φορτηγού και δύο γυναίκες που επέβαιναν, ηλικίας 49 και 51 ετών, τραυματίστηκαν.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Παραμένουν μάστιγα!
Μάστιγα παραμένουν τελικά για την χώρα μας τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στους ελληνικούς δρόμους. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή και αφορούν τον μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα μ’ αυτά λοιπόν καταγράφηκε αύξηση 1,8% στα οδικά τροχαία ατυχήματα τα οποία συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό 872 ατόμων.
Στα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν 55 νεκροί (αύξηση 7,8%), 41 βαριά τραυματίες (μείωση 8,9%) και 994 ελαφρά τραυματίες (μείωση 3%).
Στην Ήπειρο μάλιστα η αύξηση των τροχαίων σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017 άγγιξε το 100%! Πιο συγκεκριμένα φέτος συνέβησαν 14 τροχαία έναντι 7 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Στην Π.Ε. Ιωαννίνων συνέβησαν 4 (έναντι 2 πέρυσι), στην Π.Ε. Θεσπρωτίας 6 (έναντι 2), στην Π. Ε. Πρέβεζας 2 (έναντι κανενός πέρυσι) και μόνο στην Π.Ε. Άρτας μειώθηκαν (φέτος συνέβησαν 2 έναντι 3 2017).