Ο Δήμος Πωγωνίου στηρίζει καθημερινά 240 δημότες του!

on .

KAPSALHS DOMES

• Σημαντική στήριξη σε αναξιοπαθούντες πολίτες τους παρέχουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης και οι μικροί Δήμοι της Ηπείρου μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών που δημιουργούν για τον σκοπό αυτό.
Στον συγκεκριμένο τομέα ο Δήμος Πωγωνίου έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και τα αποτελέσματα της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει είναι έμπρακτα και αναμένεται να αναβαθμιστούν περαιτέρω, καθώς εγκαινίασε προχθές επίσημα δύο νέες δομές, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό του Συσσίτιο.
Στήριξη σε 240 άτομα
Συνολικά 240 δημότες στηρίζει ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του Κοινωνικού του Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου, παρέχοντάς τους ουσιαστική βοήθεια στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.
Προχθές στα επίσημα εγκαίνια των δύο αυτών δομών, τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σιούτης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας τους τονίζοντας την πάγια εντολή του Δημάρχου Κώστα Καψάλη να μην στερείται κανένας δημότης τα απλά και καθημερινά αγαθά. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο θα εξυπηρετούνται όσοι δημότες έχουν ανάγκη. Βασικό μέλημά μας είναι η διαφανής και αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης όλων των αιτημάτων, ακολουθώντας τη σαφή εντολή του Δημάρχου», σημείωσε ο κ. Σιούτης.
Ο Κώστας Καψάλης
Ο Δήμαρχος Κ. Καψάλης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των κοινωνικών δομών στην εποχή της οικονομικής κρίσης σημειώνοντας ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ κοινωνικής πολιτικής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών μας. Οφείλω να επισημάνω τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος, ιδιαίτερα του συσσιτίου, δεδομένου του μεγέθους του Δήμου και των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και διασφαλίσαμε τη σταθερή τροφοδοσία 120 δημοτών μας. Σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Για τη δημοτική αρχή, η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή».
Άλλοι χαιρετισμοί
Η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιούλα Μητροκώστα δήλωσε πως «οι δομές καταδεικνύουν το αλληλέγγυο πρόσωπο του Δήμου Πωγωνίου και η  Περιφέρεια Ηπείρου είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπαράστασης και στήριξης των κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας», ενώ ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας ευχήθηκε τέτοιου είδους δομές να καταστούν σύντομα μη απαραίτητες σημειώνοντας πως «ο εθελοντισμός είναι βίωμα και μόνο η αγάπη μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από την κρίση».
Από την πλευρά του ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τόπουλος συνεχάρη το Δήμο Πωγωνίου για τη δημιουργία και λειτουργία των δομών τονίζοντας πως «η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση ήταν βασικές αρχές των προγόνων μας και δηλώνουμε κι εμείς συμπαραστάτες σε αυτό το δύσκολο έργο».
* * *
Στα προχθεσινά εγκαίνια των δύο δομών παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Δ/ντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Νικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Γκόγκος, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γαλίτσης και Στέλιος Κουκουλάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αριστοτέλης Βίλλης, Αναστάσιος Γιούνης, Βασίλης Μάτσιας και Γρηγόρης Μποτίνης και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Καλπακίου και Κτισμάτων Δημήτρης Καραμπάς και Παύλος Τσιάβος αντίστοιχα.