Τώρα η Ήπειρος να διεκδικήσει την αναβάθμιση της Ε.Ο. Ιωάννινα –Τρίκαλα

on .

E65

• «Το μόνο που μένει για τους Ηπειρώτες και ενδιαφέρει κύρια τα Γιάννενα και τη Θεσπρωτία είναι να συμμαχήσουμε με τις γειτονικές Κοινότητες των Θεσσαλών (Παναγιά, Κορυδαλλός, Τρυγόνα κ.α.), που αποκλείονται με την τελική χάραξη, να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του τμήματος  Μουργκάνι – Παναγιά – Εγνατία (Ε.Ο. Ιωάννινα – Τρίκαλα), ως συνέχεια του δρόμου Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Λάρισα, με τα ίδια χαρακτηριστικά».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου «Συμμαχία Ηπειρωτών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, με αφορμή την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του βορείου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), που τελικά καταλήγει στο Κηπουργειό Γρεβενών κι όχι στην Παναγιά Τρικάλων, όπως αρχικά σχεδιάστηκε. Για την εξέλιξη αυτή, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την αντίθεσή του και ο πρ. Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος πρόσφατα έκανε λόγο για «βαριά ήττα για τους Ηπειρώτες»!
Η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου  στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε και στις προειδοποιήσεις της από τον Οκτώβριο του 2016, ενώ κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι δεν το «πάλεψε», αλλά και ότι της στέρησε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να εκφράσει γνώμη για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 Όπως ανέφερε «η λύση να πάει ο Ε65 στο Κηπουργειό Γρεβενών κι όχι στην Παναγιά Τρικάλων, όπως αρχικά σχεδιάστηκε, δεν εξυπηρετεί ισότιμα τις τρεις γειτνιάζουσες Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, αδικεί την Ήπειρο καθώς επίσης και τα χωριά μεταξύ Καλαμπάκας – Παναγίας».
Παράλληλα υπενθύμισε όσα χαρακτηριστικά έλεγε τότε: «η απόφαση θα επηρεάσει την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου… Η επικοινωνία, ο τουρισμός και η κίνηση των αγαθών διαπεριφερειακά είναι ζητούμενο και έχουμε (είχαμε) την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την βέλτιστη λύση. Το τρένο Καλαμπάκα – Γιάννενα – Ηγουμενίτσα αργεί, το φυσικό αέριο ξεχάστηκε, αλλά να συνδεθούμε με τον Ε65 δια μέσω «Καρπερού» είναι άδικη μοίρα για τον τόπο και θα μας αναθεματίζουν οι επόμενες γενιές».