Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κτηνοτροφία

on .

PROBATA

• Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει περιέλθει η ελληνική κτηνοτροφία, λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, των χαμηλών τιμών του κρέατος και της μάστιγας των ελληνοποιήσεων. Αυτό αναφέρεται σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά από πρόταση - αίτημα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής.
Η ερώτηση έχει αποδέκτες τους υπουργούς Οικονομίας Ι. Δραγάσακη και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, στους οποίους και επιρρίπτονται ευθύνες «για την αδυναμία της Κυβέρνησης να κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να βάλει τέλος στην ασυδοσία των κερδοσκόπων».
Οι βουλευτές, επισημάνουν επίσης τον κίνδυνο που υπάρχει για τη «φέτα»,  προσθέτοντας ότι: «Η προστασία της φέτας από τη νοθεία και την κερδοσκοπία, η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, η σωστή και εύρυθμη λειτουργία της Διεπαγγελματικής αποτελούν αιτήματα των κτηνοτροφικών οργανώσεων όλης της χώρας».
Τα ερωτήματα που θέτουν αφορούν: Τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για να σταματήσει η μεγάλη μείωση της τιμής του γάλακτος, αν προτίθεται να ενεργοποιήσει τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και της νοθείας στην αγορά, αν έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και για το πώς θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αποστολή της.