Κυκλοφοριακό «λίφτινγκ» με έργα ύψους 1,5 εκ. ευρώ στην Ελεούσα!

on .

KOMBOS ELEOYSAS

• Ένα γερό «λίφτινγκ» στις οδικές υποδομές της Ελεούσας αναμένεται να βελτιώσει με ουσιαστικό τρόπο τις κυκλοφοριακές συνθήκες και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Όλα αυτά μέσω πλέγματος έργων που προωθεί ο Δήμος Ζίτσας με προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα!
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος υπενθύμισε επίσης την πλατεία Ελεούσας έκτασης 11 στρεμμάτων εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλα αυτά τα έργα μαζί θα την καταστήσουν σημείο αναφοράς για όλο το Λεκανοπέδιο.
Ανάπλαση οικισμού
Υπεγράφη χθες το πρωί από τον Δήμαρχο Ζίτσας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση Οικισμού Ελεούσας από Ο.Τ.142 έως Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», που αφορά σημαντικές παρεμβάσεις επί της οδού που διέρχεται από την πλατεία του Δημαρχείου στην Ελεούσα έως τον κόμβο στη Φανερωμένη. Το έργο προϋπολογισμού 1.187.701 ευρώ, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2019.
Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την κατασκευή Κυκλικού Κόμβου Κίνησης οχημάτων εντός του οικισμού της Ελεούσας, στη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίας, Λεωφόρου Πασσαρώνος, Λεωφόρου Δημοκρατίας και Αγίου Γεωργίου, την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου, διπλής κατεύθυνσης καθαρού πλάτους εννέα περίπου μέτρων, διαμόρφωση διαβάσεων πεζών, πρόβλεψη κατάλληλων θέσεων τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων, κατασκευή αγωγού αποχέτευσης όμβριων υδάτων, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στις θέσεις όπου απαιτείται, εγκατάσταση καλλωπιστικού πρασίνου κ.α..
Εσωτερική οδοποιία
Στο μεταξύ, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για τα έργα «Εσωτερικής Οδοποιίας και Ασφαλτοστρώσεων οδών Δ.Κ. Ελεούσας» και τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων είναι 461.200 ευρώ. Οι εργασίες των εν λόγω εργολαβιών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων, εκσκαφές, επιχώσεις, κατασκευή αποχετευτικού όμβριων και προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το Φεβρουάριο του 2019 βελτιώνοντας αισθητά τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε σημαντικά τμήματα του οικισμού της Ελεούσας τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα.  
Ο Μιχάλης Πλιάκος
«Με την καθοριστική συμβολή και συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκινά ένα σημαντικό οδικό  έργο στη Δ.Κ. Ελεούσας», ανέφερε χθες ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης. Όπως τόνισε, πρόκειται για «ένα έργο που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της πλατείας Δημαρχείου που βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης, την καθιστούν σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Δήμο αλλά και για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, καθώς σύγχρονη πλατεία 11 στρεμμάτων δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή».
Ο Δήμαρχος κατέληξε σημειώνοντας πως «είναι ένα ευρύτερο πλέγμα δράσεων που  αφενός αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφετέρου συμβάλουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ