Στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» πάει το Κάστρο των Παιδιών

on .

KASTRO PAIDION 4 7 18

• Συνέντευξη για τη λειτουργία του θερινού θεσμού παιδικών δράσεων του Πνευματικού Κέντρου, «Κάστρο Των Παιδιών», παραχώρησε χθες ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Γκόγκος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το κάστρο των Παιδιών, συνεχίζει με επιτυχία την δράση του. Φέτος φιλοξενούμε για μια εβδομάδα περίπου 120 παιδιά, που έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και ψυχαγωγίας».
Ο κ. Γκόγκος επιτέθηκε εκ νέου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τονίζοντας πως μετά τη νέα απαγόρευση εκ μέρους της για τη χρήση της Νότιας Πύλης του Κάστρου, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στους υπαίθριους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής.
Όπως είπε, «παρά την εξαιρετική συνεργασία με το Μουσείο Αργυροτεχνίας, ήταν αδύνατον να υποβάλουμε γονείς και παιδιά στην καθημερινή ταλαιπωρία περιήγησης μέσα από το σύμπλεγμα του Κάστρου. Διαμορφώσαμε λοιπόν το συγκρότημα αυτό, σε μια ξεχωριστή εγκατάσταση για τα παιδιά, ώστε να εξασφαλίζονται απολύτως οι κατάλληλες συνθήκες. Καθημερινά λειτουργούν 6 εργαστήρια και τομείς δράσεις, με την ευθύνη των έμπειρων στελεχών του Πνευματικού Κέντρου, (ΚΔΑΠ, Εικαστικό Εργαστήρι, Δημ. Ωδείο, Τμήμα Παραδοσιακών χορών, Σχολή Χορού κλπ)».