Γυναίκες θύματα έμφυλης βίας

on .

GYNAIKES

• Η «Παρουσίαση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας», έγινε σε ημερίδα που διοργάνωσε στα Γιάννενα  η Γενική Γραμματεία Ισότητας με τη συμπαράσταση της UNICEF και τη συνδρομή της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου.
 Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους της ΓΓΙΦ η κα Άννα Φενερλή, η κ. Γιούλα Μητροκώστα, αναπληρώτρια πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, ο κ. Παντελής Κολόκας, αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, η κ. Αγγελική Φωτεινού, περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου και η κ. Βασιλική Αθανασοπούλου, επιστημονικό στέλεχος Επιτροπής Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε..
Η κ. Αγγελική Παπάζογλου, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της Γ.Γ.Ι.Φ., παρουσίασε στην εισήγησή της, τις δράσεις και πολιτικές της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας. Επίσης έγινε παρουσίαση γυναικών προσφύγων που απευθύνθηκαν στις δομές με στοιχεία και από την Περιφέρεια Ηπείρου. Τις δικές τους εμπειρίες κατέθεσαν  φορείς και Μ.Κ.Ο.   
Συμπερασματικά τονίστηκε ότι οι γυναίκες που ζητούν τη συνδρομή των δομών ως πρόσφυγες έχουν ήδη υποστεί βία, αναγκασμένες από τον πόλεμο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, πολλές φορές οι ίδιες χήρες ή προστάτιδες μονογονεϊκής οικογένειας, με διαφορετική κουλτούρα και αντιλήψεις που καθιστούν την αντιμετώπιση δυσχερέστερη.