Υπέρ του μεγ. δακτυλίου το Επιμελητήριο, κατά οι Οικολόγοι Πράσινοι Ιωαννίνων

on .

3

• Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το θέμα που προέκυψε για την επέκταση της Γεννηματά μέχρι και το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής (μεγάλος δακτύλιος).
Χθες μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του ενέκρινε τη μετακίνηση της Επιτροπής. Χθες για το συγκεκριμένο οδικό έργο, υπήρξαν δύο επίσημες τοποθετήσεις: Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Ιωάννης Μήτσης, επισημαίνει ότι είναι ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης και θα αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό φορτίο στο κέντρο, και «καλεί επειγόντως τους αρμόδιους και μη φορείς, να συνδράμουν με τις ενέργειές τους για την Άμεση και νόμιμη άρση των εμποδίων για την ολοκλήρωσή του».
Σε διαφορετικό μήκος κύματος βρίσκονται οι «Οικολόγοι Πράσινοι Ιωαννίνων», που χαρακτηρίζουν «σταθμό» την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, συμπαραστέκονται στο Σύλλογο Προστασίας Περ. Ιωαννίνων, καλούν τους βουλευτές και τους πολιτικούς παράγοντες να αναλάβουν πρωτοβουλίες λύσης του προβλήματος στο πνεύμα της Ειδικής Διοικητικής Προσφυγής. Αποκαλύπτει επίσης ότι από πέρυσι είχαν κάνει παρέμβαση με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.