Δέσμευση Δημάρχου να ετοιμαστούν τα κτίρια στο Παλιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα

on .

XATZHKOSTA PALIO

• Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες  που απαιτούνται, προκειμένου να  ετοιμαστούν το συντομότερο δυνατό τα κτίρια που απαιτούνται για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δημοτικού Σωματικά Αναπήρων Παιδιών από το κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ στο Παλιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη, του Αντιδημάρχου Παντελή Κολόκα, του βουλευτή Γιάννη Στέφου και στελεχών της Εκπαίδευσης.  
Η παραχώρηση της έκτασης είχε γίνει στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, η οποία στη συνέχεια πέρασε στην αρμοδιότητα του Δήμου μαζί με εκείνη της σχολικής στέγης. Με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας,  ανανεώθηκε η παραχώρηση της έκτασης.
Παράλληλα στη σύσκεψη συζητήθηκαν η έναρξη της ομαλής λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Ανατολή Ιωαννίνων, καθώς και η αξιοποίηση οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στην περιοχή της Νέας Ζωής για την ανέγερση σχολικής μονάδας. Η Υφυπουργός Παιδείας ζήτησε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συγκροτήσουν άμεσα και να καταθέσουν στα αρμόδια Υπουργεία την συγκεκριμένη πρόταση.