Αντιδράσεων συνέχεια για σύνδεση Γεννηματά με Πανηπειρωτικό Στάδιο

on .

1

• Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών κ. Σταθάκη θα έχει σήμερα στην Αθήνα, αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών για το θέμα του «εσωτερικού δακτυλίου» της πόλης, με πολλούς κατοίκους της περιοχής να αντιδρούν.
Σκοπός της συνάντησης είναι να πειστεί ο Υπουργός να ανακαλέσει την απόφασή του, με την οποία ακύρωνε προηγουμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είχε εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Σύμφωνα με όσους διαφωνούν, κυρίως για τον τρόπο που σχεδιάζεται να γίνει η σύνδεση των οδών Βογιάνου- Γεννηματά με το Πανηπειρωτικό στάδιο, το έργο των 25 εκατ. ευρώ, κατακερματίζεται σε πολλά μικρότερα δίχως άδεια, που διαλύουν τον αστικό οικιστικό ιστό.
Ανεπαρκής η μελέτη
Επιμένουν ότι η μελέτη δεν λαμβάνει υπ όψη της στον βαθμό που θα έπρεπε, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, δεν προβλέπει επαρκή μέτρα ασφαλείας για τους πεζούς, ενώ ο Δήμος αθέτησε, λένε, τη δέσμευσή του για την εκπόνηση συνολικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα υφιστάμενα και σχεδιαζόμενα έργα.
Εκτιμούν δε πως στην περιοχή, ένας ακόμη δρόμος ταχείας κυκλοφορίας ( μετά την Κενάν Μεσαρέ ) μέσα στην πόλη, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις.
Τι λέει το Πολυτεχνείο
Οι κάτοικοι, πέραν των άλλων, επικαλούνται και γνωμοδότηση του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, στην οποία επισημαίνεται ότι: τέτοιοι σχεδιασμοί υποτιμούν την αξία του αστικού χώρου και δεν χαρακτηρίζουν μιά βιώσιμη πόλη, που πρέπει να προστατεύει την ιστορία, την ταυτότητά της, την ποιότητα ζωής , το κοινωνικό περιβάλλον και έμφαση στις γειτονιές.
***
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, οι μελέτες και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις,  τέτοιων μεγάλων έργων πρέπει να γίνονται από το Υπουργείο Υποδομών κι όχι από την Περιφέρεια ή τους Δήμους, με τους κατοίκους στην προκειμένη περίπτωση να είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.