Αγνώριστες πρόκειται να γίνουν 13 Παιδ. Χαρές του Δήμου Ζίτσας

on .

PAIDIKH XARA ZITSA

• Δεκατρείς  νέες ασφαλείς παιδικές χαρές έρχονται να προστεθούν σε ισάριθμες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας καθώς με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» πρόταση με συνολικό προϋπολογισμό 260.000 ευρώ.  
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απόφαση ένταξης, τόνισε σε δήλωσή του: «Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που από τις αρχές του 2017 αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το «Πράσινο Ταμείο» και αναβαθμίσαμε παιδικές χαρές σε Τοπικές Κοινότητες με στόχο τη δημιουργία ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής και παιχνιδιού των μικρών μας Δημοτών. Τώρα, εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αυξάνουμε τον αριθμό των πιστοποιημένων παιδικών χαρών όπου τα παιδιά του Δήμου αλλά και εκείνα που έρχονται ως επισκέπτες θα χαίρονται το παιχνίδι τους με ασφάλεια».
Ταυτόχρονα, με αφορμή το γεγονός ότι στις εν λειτουργία παιδικές χαρές έχουν παρατηρηθεί συχνά πολλές ζημιές ο Δήμαρχος  ζήτησε «από όλους, μικρούς και μεγάλους, να σεβαστούν τους χώρους και τα παιχνίδια, να τους κάνουν κτήμα τους  και να μην προκαλούν φθορές γιατί η αντικατάστασή τους είναι δύσκολη και χάνεται η δυνατότητα πιστοποίησή τους».
Οι εργασίες
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Δήμου, το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες αναβάθμισης και ανακατασκευής 13 υφιστάμενων Παιδικών Χαρών με την προμήθεια και τοποθέτηση παιχνιδιών, δαπέδων και λοιπού αστικού εξοπλισμού, στα πλαίσια βελτίωσης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου για το έτος 2018. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις παιδικές χαρές των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Λαψίστας, Ασφάκας, Βουτσαρά, Δεσποτικού, Ελεούσας, Καρίτσας, Κάτω Ζαλόγγου, Κάτω Λαψίστας, Αναργύρων, Κουρέντων, Λιγοψάς, Παλιουρής ΚΑΙ Πρωτόπαππας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ