Ο κ. Κων/νος Τζαφέας απαντά με εξώδικο, σε σχόλιο του «Π.Λ.»

on .

• Λίγες μόλις ώρες από την κυκλοφορία του χθεσινού «Π.Λ.» με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ας προσέχουν κάποιοι Άρχοντες του Μετσόβου», έφθασε στην εφημερίδα μας από τον Δήμαρχο Μετσόβου κ. Κων/νο Τζαφέα «εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση» με κοινοποίηση και στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Στην εξώδικη διαμαρτυρία του (δημοσιεύεται ολόκληρη στη συνέχεια) ο κ. Δήμαρχος καλεί τον «Π.Λ.» να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το δημοσίευμα, διότι, όπως αναφέρει, θεωρεί το περιεχόμενό του… «απολύτως ψευδές, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, εξυβριστικό κ.ά.» Καμιά αντίρρηση, ζητούμε δημόσια συγγνώμη εάν έτσι, πράγματι, αποκαθίσταται η αλήθεια κατά τον κ. Τζαφέα. Εξάλλου όπως και ο ίδιος στο εξώδικό του αναφέρει: «...η Δικαιοσύνη εκ του θεσμικού της ρόλου οφείλει να διερευνά όλες τις καταγγελίες»…
Εάν και η Δικαιοσύνη διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει καμιά παρανομία -όπως σήμερα διαβεβαιώνει ο κ. Τζαφέας- εμείς βεβαίως θα υπερθεματίσουμε ζητώντας -για ακόμη μια φορά- δημόσια συγγνώμη.
* * *
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια αυτούσια την εξώδικη απάντηση του κ. Τζαφέα επί του προχθεσινού σχολίου μας, τηρώντας τόσο την δεοντολογία όσο και το Νόμο (αρ. 37 Ν. 4356/2015), προκειμένου άλλωστε να έχουν μια πλήρη εικόνα οι αναγνώστες μας, που αυτοί είναι και οι μεγάλοι κριτές.
Το εξώδικο του κ. Τζαφέα:
Προς κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ,
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ
με επιφύλαξη δικαιωμάτων
Του Κωνσταντίνου ΤΖΑΦΕΑ του Αποστόλου, Δημάρχου του Καλλικρατικού Δήμου Μετσόβου, κατοίκου Μετσόβου
ΠΡΟΣ
Την εταιρεία με την επωνυμία «I. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε.» όπως εκπροσωπείται νόμιμα, ιδιοκτήτρια της ημερήσιας εφημερίδας των Ιωαννίνων «ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», με έδρα τα Ιωάννινα, οδός Φ. Τζαβέλλα 11Β
Κοινοποίηση: κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Στο με αρ. φύλλου 17.306 της εφημερίδας σας την Τετάρτη 11.07.2018 δημοσιεύθηκε στην πρώτη σελίδα αυτής (συνεχιζόμενο στην 11η) άρθρο - 'νουθεσία' με τον δηκτικό τίτλο «Ας προσέχουν κάποιοι Άρχοντες του Μετσόβου!» και περιεχόμενο απολύτως ψευδές κατά τα πραγματικά περιστατικά, παραπλανητικό κατά το αφήγημα και προκλητικά συκοφαντικό, δυσφημιστικό, εξυβριστικό και προσβλητικό για την προσωπικότητά μου ως δημόσιου προσώπου, από το οποίο συνάγεται ότι ο ανώνυμος συντάκτης του τελεί εν γνώσει των αληθών γεγονότων, αλλά εσκεμμένα διασπείρει ψευδείς ειδήσεις δια του τύπου για σκοπούς αλλότριους από την ενημέρωση του κοινού, δυνάμει διεγείροντας τους πολίτες εναντίον μου.
Συγκεκριμένα, ως προς τα πραγματικά περιστατικά αναφέρετε: «Πρόκειται για ένα έργο του 2009 -που και τότε Δήμαρχος ήταν ο κ. Τζαφέας- χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ με 250.000 ευρώ, που όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε!  Τελικά,αυτό είχε απενταχθεί και ο Δήμος υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα!».
Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι δήθεν το έργο δεν υλοποιήθηκε και συνακόλουθα απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι δήθεν ο Δήμος Μετσόβου υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα. Το αληθές είναι ότι: 1) το έργο υλοποιήθηκε, όπως τούτο επιβεβαιώνεται από δημόσια έγγραφα που συντάχθηκαν επί τη βάσει στοιχείων επιτόπιας αυτοψίας που διενήργησε η αρμόδια Αρχή, μετά από ανώνυμη καταγγελία στη Δικαιοσύνη αυτοαποκαλούμενων «Ομάδα Ενεργών και Υγειώς Σκεπτόμενων Πολιτών του Μετσόβου» (κοινώς κουκουλοφόρων) και του πρώην Δημάρχου Νικολάου Τσομπίκου, επί της θητείας του οποίου (2011-2014) πράγματι το έργο δεν λειτουργούσε. Άλλωστε, επί θητείας του (21/12/2012) όλος ο πάγιος εξοπλισμός και το λογισμικό του έργου διαγράφηκε από το Βιβλίο Παγίων του Δήμου «χωρίς n απομείωση αυτή να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δικαιούχου ως όφειλε σύμφωνα με το Π.Δ. 315 (ΦΕΚ 302/Α/30.12.1999) σελ. 5267 παρ. 8 για το κλαδικό λογιστικό σχέδιο Δήμων και Κοινοτήτων», όπως χαρακτηριστικά διαπιστώνουν τόσο το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης όσο και η Έκθεση Επιτόπιας Επαλήθευσης, ενώ εν συνεχεία, κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου, την 01/09/2014, ανευρέθη από εμένα σχεδόν στο σύνολο του, διάσπαρτο στις υπηρεσίες του Δήμου, εξυπηρετώντας άλλες ανάγκες του. Όμως η Δικαιοσύνη εκ του θεσμικού της ρόλου οφείλει να διερευνά όλες τις καταγγελίες.
2) Ουδέν απολύτως ποσό έχει αναζητηθεί από το Δημόσιο λόγω απένταξης και κατά λογική αλληλουχία ουδέν ποσό έχει επιστραφεί από τον Δήμο Μετσόβου, όπως ψευδώς διαδίδετε, με προφανή σκοπό να με στοχοποιήσετε στους δημότες μου και να τους διεγείρετε εναντίον μου, διαπομπεύοντάς με δημόσια ως δήθεν καταχραστή δημοσίου και δημοτικού χρήματος. Ο σκοπός σας αυτός είναι προφανής, καθώς εάν πράγματι αποσκοπούσατε στην ενημέρωση του κοινού, οφείλατε πριν από κάθε δημοσίευση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως το παρουσιάζετε, να είχατε απευθυνθεί και προς εμένα προκειμένου να εκφράσω και να τεκμηριώσω τις θέσεις μας.
Άλλωστε τούτο (ο σκοπός της απρόκλητης κατασυκοφάντησής μου, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της διέγερσης των πολιτών και της δημόσιας διαπόμπευσής μου) τεκμαίρεται και από τις κρίσεις που εκφράζετε. Ενδεικτικά: «Προμελετημένη απάτη δεν πιστεύουμε ότι υπήρξε. Άγνοια, μπορεί. Ανικανότητα και ... βλακεία ίσως. Μιλάμε για υπόθεση που παραπέμπονται σε δίκη -και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος(!)», δηλαδή, ενώ 'δήθεν' δεν πιστεύετε την προμελετημένη απάτη, στην οποία εμφατικά προσανατολίζετε το αναγνωστικό κοινό σας, εν συνεχεία τους ενημερώνετε ότι δήθεν παραπέμπομαι σε δίκη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.
Ακολούθως, δίκην δημοσίου κατηγόρου απευθύνεσθε στους αναγνώστες προϊδεάζοντάς τους και για το αποτέλεσμα, το οποίο κατά το σχόλιο σας θα είναι μεν αθωωτικό, όχι όμως διότι θα καταπέσουν οι κατηγορίες, αλλά λόγω διαφθοράς και διαπλοκής, επειδή δήθεν «θα τα βρούμε μεταξύ μας»: «Στη μικρή κοινωνία του Μετσόβου, όλοι καλά γνωρίζονται. Οι περισσότεροι μάλιστα συνδέονται και με συγγενικές σχέσεις, γι' αυτό και μεταξύ τους θα τα βρουν!... Εκείνο όμως που μένει - κι αν ακόμη δικαστικά αθωωθούν, που το ευχόμαστε -είναι η .... ρετσινιά που παραμένει για το ιστορικό Μέτσοβο». Την ρετσινιά όμως την προκαλείτε και την αποδίδετε εσείς στοχευμένα με το κακόβουλο δημοσίευμα σας, αφού προδικάζετε ήδη ότι οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, εφόσον επιληφθεί το Δικαστήριο, θα είναι προϊόν 'συναλλαγής' και όχι αυταπόδεικτης ανυπαρξίας τελέσεως οποιουδήποτε αδικήματος.
Όσον αφορά το τεκμήριο αθωότητας, προφανώς το 'αγνοείτε', ενώ προδήλως παραβιάζετε και τον Κανονισμό EE 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDRP) που ήδη τυγχάνει άμεσης εφαρμογής στη χώρα μας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ εντονότατα για το ψευδές, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, εξυβριστικό, διασπείρον ψευδείς ειδήσεις, διεγείρον τους πολίτες και προσβλητικό για την προσωπικότητά μου, ως δημόσιου προσώπου, περιεχόμενο, του άνω δημοσιεύματος, που συνιστά ποινικώς κολάσιμη πράξη,
Σας ΚΑΛΩ να ζητήσετε δημόσια δια του εντύπου σας συγνώμη για το κατά τα άνω περιεχόμενο του δημοσιεύματος, στην 1η σελίδα αυτής, όπου και το σχετικό δημοσίευμα, και να δημοσιεύσετε ολόκληρο το παρόν εξώδικο εν συνεχεία της δημόσιας συγνώμης στο αυριανό σας φύλλο, άλλως σας ΓΝΩΡΙΖΩ ότι θα προβώ στις κατά νόμο ενέργειες για τον κατά νόμο ποινικό κολασμό σας και την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί από το κακόβουλο δημοσίευμά σας.
Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει το παρόν προς 1) την εταιρεία με την επωνυμία «I. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε.» όπως εκπροσωπείται νόμιμα, ιδιοκτήτρια της ημερήσιας εφημερίδας των Ιωαννίνων «ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», με έδρα τα Ιωάννινα, οδός Φ. Τζαβέλλα 11 Β, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες καθώς και 2) τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων προς γνώση του, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενο στις εκθέσεις επιδόσεων που θα συντάξει.
Μέτσοβο, 11 Ιουλίου 2018
Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος, προσκαλών και γνωστοποιών
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΦΕΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ