Δεν θα δοθεί παράταση στους ΟΤΑ για τους δασικούς χάρτες

on .

DASIKOI XARTES

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, η παράταση της διαδικασίας κατά την οποία 76 Δήμοι της χώρας έχουν την τελευταία ευκαιρία για να οριοθετήσουν τα περιγράμματα των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων στα υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Κτηματολογίου που επικαλείται το Υπουργείο Περιβάλλοντος: 45 Δήμοι δεν έχουν κάνει καμία απολύτως κίνηση, δηλαδή δεν έχουν ζητήσει από το Ελληνικό Κτηματολόγιο την εκ νέου ενεργοποίηση των κωδικών τους. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και τρεις στην Ήπειρο: Αρταίων, Πάργας και Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Επίσης 16 Δήμοι έχουν ζητήσει επανέκδοση ή εκ νέου ενεργοποίηση των κωδικών τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καλύψει έστω και μέρος των υποχρεώσεών τους. Από την Ήπειρο: Νικολάου Σκουφά και Σουλίου.
Τέλος 15 Δήμοι έχουν καλύψει μέρος μόνο των υποχρεώσεών τους και το Ελληνικό Κτηματολόγιο βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί τους. Από την Ήπειρο ο Δήμος Πρεβέζης.
Καμία παράταση
Ο αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος σε δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «δεν είναι δυνατό να δώσουμε άλλη παράταση στους Δήμους. Θέλουμε να προχωρήσουμε τους δασικούς χάρτες, θέλουμε να ολοκληρώσουμε το νόμο των οικιστικών πυκνώσεων, αλλά η κωλυσιεργία των Δήμων μας καθυστερεί, παρά το ότι υπήρξε συμφωνία με την ΚΕΔΕ για τη συμβολή των Δήμων. Από εδώ και πέρα, υπόλογοι στους πολίτες τους θα πρέπει να είναι οι ίδιοι οι Δήμαρχοι».