Ομάδες πυροπροστασίας συγκρότησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου

on .

MIXELAKHS PYROSBESTES

• Ομάδες Πυροπροστασίας συγκρότησε η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου (Κ.Ο.Η.), οι οποίες έχουν δώσει δείγματα γραφής και κατά την περυσινή αντιπυρική σεζόν.
Τη φετινή χρονιά η συγκρότησή τους έγινε με ακόμη μεγαλύτερη επιμέλεια και ήδη βρίσκονται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας. Την Παρασκευή με θέμα τον σχεδιασμό και τον συντονισμό των δράσεων το Δ.Σ. της Κ.Ο.Η. μαζί με εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων συναντήθηκε με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχο Ευθ. Γεωργακόπουλο.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Παπαγρηγορίου έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και Ι.Χ φορτηγά οχήματα της Ομοσπονδίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων, που με τα πληρώματά τους διενεργούν καθημερινά, περιπολίες στην ύπαιθρο και είναι έτοιμες να επέμβουν εάν απαιτηθεί, οπουδήποτε.
Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Γεωργακόπουλος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς της Ε’ ΚΟΗ για την άμεση ανταπόκρισή της και τον ενεργό ρόλο που έχει αναλάβει εθελοντικά, με τη σύσταση των Ομάδων Πυροπροστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση στο πεδίο, φαινομένων της αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Συντονιστής της ΑΔ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκης που έκανε μνεία στην άριστη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης με την Ε’ ΚΟΗ και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και ο Γεν. Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Α.Δ Νικ. Παπαευθυμίου,
«Οι Ομάδες Πυροπροστασίας της Ε’ ΚΟΗ και των κατά τόπους Περιφερειακών Συλλόγων βρίσκονται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, ώστε να συνδράμουν σε όποια ανάγκη παραστεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.