Ναρκωτικά και αρωματικά φυτά «πάνε κι έρχονται» στην Ήπειρο!

on .

NARKOTIKA 17 6 18

• Μια ακόμη μεγάλη ποσότητα χασίς εντοπίστηκε χθες το πρωί στην Ήπειρο, με τους αστυνομικούς να προχωρούν και στη σύλληψη του μεταφορέα τους.
Εκτός από την μάχη που δίνουν καθημερινά με τα διάφορα κυκλώματα ναρκωτικών, οι Διωκτικές Αρχές είναι επιφορτισμένες και με την άλλη μάστιγα που πλήττει την Ήπειρο, την αποψίλωση των βουνών μας από αρωματικά φυτά! Τελευταίο περιστατικό ο εντοπισμός σε ορεινό και απόκρημνο σημείο της ευρύτερης περιοχής του Κεφαλοβρύσου, ποσότητα αρωματικού φυτού (τσάι), βάρους 60 κιλών.

112 κιλά χασίς!
Για την υπόθεση μεταφοράς 112 κιλών χασίς συνελήφθη χθες ένας 36χρονος αλλοδαπός στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (διασταύρωση Μεταμόρφωσης), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και προέβησαν στην κατάσχεση 46 δεμάτων κάνναβης που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος. Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 36χρονου εξακριβώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Σε βάρος του 36χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ξερίζωσαν 60 κιλά τσάι!
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, σε ορεινή και απόκρημνη περιοχή στο όρος Νεμέρτσικα, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα αρωματικού φυτού (τσάι), βάρους περίπου 60 κιλών.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, δύο ημεδαπών (ενός 62χρονου άνδρα και μίας 56χρονης γυναίκας) και ενός 49χρονου αλλοδαπού, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα στην παραπάνω περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παράπηγμα, που χρησιμοποιούσαν οι τρεις κατηγορούμενοι για κτηνοτροφικές εργασίες, τσάι βουνού, βάρους περίπου 60 κιλών, που είχε συλλεχθεί και εκριζωθεί. Η παραπάνω ποσότητα τσαγιού κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο Δασαρχείο Κόνιτσας.