Πάνδημο το τελευταίο «αντίο» χθες στον Παναγιώτη Θώμο

on .

THOMOS PANAGIOTHS

• Δύο απώλειες προσώπων που για αρκετά χρόνια είχαν έντονη παρουσία στα τοπικά πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, «μετρά» η πόλη και ο Νομός Ιωαννίνων, καθώς με διαφορά ολίγων ωρών απεβίωσαν ο Παναγιώτης Θώμος και ο Ορέστης Ντούλιας.
Ο Παναγιώτης Θώμος «έφυγε» αθόρυβα από τη ζωή, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας για αρκετά χρόνια προχθές και χθες κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου. ‘Άφησε έντονο το στίγμα του στην πόλη των Ιωαννίνων, την οποία υπηρέτησε από πολλά μετερίζια.
Το τελευταίο «αντίο» του είπαν χθες αρκετοί φίλοι που τον γνώρισαν ή συμπορεύτηκαν μαζί του στα διάφορα αξιώματα και στις θέσεις που υπηρέτησε την τοπική κοινωνία, που δεν ήταν και λίγα. Μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής Κώστας Τασούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Παπαδιώτης, ο πρώην Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Κοσμάς και Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Παπασταύρος κ.α.
Η δράση του Παναγιώτη Θώμου ήταν πολυσχιδής και πάντα διακρινόταν για το ήθος και την ευγένειά του. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος αρχικά το 1975 με τον αείμνηστο Κώστα Φρόντζο, ο οποίος όμως κατέλαβε τη θέση του, το 1978, επίσης με τον Κων. Φρόντζο, το 1982 και το 1986 με τον Θόδωρο Γεωργιάδη, του οποίου ήταν ο πιο στενός ίσως συνεργάτης.
Από το 1990 μέχρι και το 1993 διετέλεσε μέλος, αντιπρόεδρος και στη συνέχεια Πρόεδρος του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. από το 1975 έως το 1977, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού- Βιομηχανικού Επιμελητηρίου από το 1975 έως το 1982, μέλος του Δ.Σ. του ΕΑΝΚΙ για έξι χρόνια (1975- 1981) μέλος της Ε.Η.Μ. κ.α. Είχε γεννηθεί στα Γιάννενα πριν 79 χρόνια και με τη σύζυγό του Σοφία- Χρυσούλα Μαυριά είχαν αποκτήσει δύο θυγατέρες.
Για την απώλειά του εξέδωσε ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με το οποίο εκφράζει την οδύνη και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και παράλληλα κάνει γνωστό ότι προσφέρει χρηματικό ποσό στη μνήμη του για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου.

Ο Ορέστης Ντούλιας
Ο Ορέστης Ντούλιας, με ενεργό συμμετοχή στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στο Δήμο Ιωαννιτών, αλλά και στον αθλητισμό, έχασε χθες τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 69 ετών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα ώρα 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου. Είχε γεννηθεί στο Γραμμένο, εργαζόταν στη ΔΕΗ, στην οποία είχε αναπτύξει και συνδικαλιστική δράση ως μέλος της ΓΕΝΟΠ και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος με νομάρχη το Νίκο Ζαρμπαλά (1995-2002), διατελώντας και Αντινομάρχης Αθλητισμού και ακολούθως εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων την περίοδο 2003-2008. Για πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων και για ένα διάστημα μέλος του Δ.Σ. της «Μεταλλουργικής» Κεφαλοβρύσου.