ΚΕΕΛΠΝΟ: Καμπάνια για την προστασία από την ιλαρά

on .

EMBOLIO

• «Εμβολιαζόμαστε για την ιλαρά και προστατευόμαστε» είναι το μήνυμα, στο οποίο εστιάζει καμπάνια του Κέντρου Ε­λέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ­ΕΛ­ΠΝΟ), με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μέτρα πρόληψης.
Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛ­ΠΝΟ «η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη υψηλής μεταδοτικότητας και με βάση πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν καταγραφεί 3.220 κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας από τον Μάιο του 2017. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη νόσο είναι ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων, που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις, ιδιαίτερα όσων έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου ιλαράς».
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημερώνει ακόμη πως από 1/5/2017 μέχρι 19/7/2018, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 3.220 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων και στη Βόρεια Ελλάδα.