Ήταν… καρφωτή «αποκάλυψε» χθες ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος

on .

MAKSIMOS IOANNINON

Το υπέρογκο πρόστιμο, ύψους 139.000 ευρώ, που επεβλήθη από το Τελωνείο της Ηγουμενίτσας στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων για «λαθρεμπορία καυσίμων», αποτελεί τα τελευταία 24ωρα το κορυφαίο θέμα συζήτησης στην πόλη των Ιωαννίνων, καθώς σε άμεσο κίνδυνο τίθενται 150 ηλικιωμένοι και 60 εργαζόμενοι.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε χθες και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο οποίος προέβη ουσιαστικά σε μια βαριά καταγγελία για εμπλοκή πολιτικού παράγοντα!
Οι χθεσινές δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες και ονόματα, ήταν ουσιαστικά μια… βόμβα στα τοπικά δρώμενα, λέγοντας ότι το πρόσωπο που ενεπλάκη «δεν είναι της τοπικής πολιτικής σκηνής αλλά θέλει να γίνει»!
Ουσιαστικά μίλησε για στήσιμο του ελέγχου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πίσω από την όλη υπόθεση υπάρχει πολιτικό θέμα! Δυστυχώς το λέω με μεγάλη λύπη, δηλαδή ήταν καρφωτή, από πρόσωπα που έχουν πολιτική εμπλοκή. Και μάλιστα κάποιο πρόσωπο που δεν δέχτηκα εγώ να δω όταν μου ζήτησε ραντεβού, επειδή δεν ήθελα να του δώσω θάρρος για το αντικείμενο που ζητούσε να με δει. Νομίζω ότι αυτός έβαλε όλο το μηχανισμό του να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο και να μας δημιουργήσει το πρόβλημα».
Όσον αφορά τα καύσιμα σύμφωνα με τον Μητροπολίτη αυτά στο σύνολά τους προέρχονται από δωρεές, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανό το Γηροκομείο.
«Ξεχρεώσαμε πάνω από 800.000 ευρώ οφειλές. Πήραμε χορηγίες. Όταν όμως έρχεται κάποιος και λέει ότι είσαι λαθρέμπορος είναι πολύ βαρύ…», ανέφερε ο κ.κ. Μάξιμος
Πάντως η υπόθεση θα φτάσει στην Δικαιοσύνη, ενώ ήδη το σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας των εργαζομένων εστάλη στην πολιτική ηγεσία της χώρας, τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές της Ηπείρου και τις Τοπικές Αρχές. Ο Κ. Τασούλας μάλιστα ήδη έκανε αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο.
* * *
ΣΗΜ. «Π.Λ.»: Ο κ. Μάξιμος όταν καταγγέλλει κάτι και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα -όπως είναι η συνέχιση λειτουργίας του Γηροκομείου- και εφόσον έχει αποδείξεις γι’ αυτό, βεβαίως και θα πρέπει να το αναφέρει, δίνοντας όμως «ονόματα και διευθύνσεις»! Ανώνυμα, μπορεί κανείς πολλά και για πολλούς να υποθέσει… Ας συμπληρώσει λοιπόν την χθεσινή δήλωσή του με πλήρη στοιχεία…