Άμεση πρόσληψη προσωπικού ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων

on .

KANAPES POYTETSH

• Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα ογκώδη αντικείμενα και με τον ηλεκτροφωτισμό στο Δήμο Ιωαννιτών, σχολιάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, καταγγέλλοντας σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
«Το υπάρχον προσωπικό δε φτάνει. Τα ογκώδη πρέπει να μαζεύονται, η ανακύκλωση πρέπει να λειτουργήσει, ο ηλεκτροφωτισμός, η οδοποιία. Ένας εργάτης δε φτάνει για το νεκροταφείο κ.λπ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση (την υπογράφει ο Πρόεδρος Χρ. Μεντής και ο Γεν. Γραμματέας Ζώης Γαλατάς).
Ακόμη επισημαίνει ότι «ενώ η υπηρεσία πρότεινε να προκηρυχθούν 125 θέσεις, με το σκεπτικό ότι ο Δήμος είναι πολύ μεγάλος, να πάρουμε και την αποκομιδή των ενοτήτων Παμβώτιδος και Μπιζανίου, να γίνει ολοκληρωμένη και σωστή ανακύκλωση κ.λπ. εμείς ως σύλλογος παρεμβήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο και ζητήσαμε- ως ύστατη προσπάθεια - να προσλάβουν τουλάχιστον 80 εργαζόμενους. Ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να προσλάβει 47 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 33 είναι εργάτες καθαριότητας».
Κατά τον Σύλλογο Εργαζομένων «αυτή τη στιγμή όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν με μεγάλη προσπάθεια και φιλότιμο από το εναπομείναντα προσωπικό, με συσσωρευμένα για πολλοστή φορά ρεπό και άδειες».
Παράλληλα κατηγορεί Δήμο και Περιφέρεια ότι δεν έχουν φροντίσει να υπάρχει κοντινός χώρος εναπόθεσης των ογκωδών αντικειμένων, με αποτέλεσμα κάποια σημεία έχουν γίνει μόνιμα χωματερές.
Όσον αφορά τον ηλεκτροφωτισμό, ο Σύλλογος κατηγορεί τον Δήμο γιατί έβαλε ιδιώτη. «Δεν βρήκαν 500 ευρώ για την αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών του γερανοφόρου οχήματος για την αντικατάσταση λαμπτήρων (το έχουν παροπλίσει εδώ και 20 ημέρες) αλλά για τον ιδιώτη βρήκαν χιλιάδες ευρώ», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Καταλήγοντας ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ζητά από το Δήμο να σταματήσει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και να προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.