Καρατομήθηκαν οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας

on .

TOSKAS TZANAKOPOYLOS PYRKAGIES 5 8 18

• Στην καρατόμηση των αρχηγών της Αστυνομίας Κων. Τσουβάλα και της Πυροσβεστικής Σωτ. Τερζούδη, προχώρησε χθες το απόγευμα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε 90 τουλάχιστον συνανθρώπους μας. Η παραίτηση Ν. Τόσκα την Παρασκευή φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή κι έτσι ακολούθησε η αποπομπή των δυο αξιωματούχων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πυρκαγιάς.
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου «κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».
Στο μεταξύ, το κλίμα στην Κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ, με τον Αλ. Τσίπρα να έχει στριμωχτεί στη γωνία, από την σκληρή κριτική που δέχεται για την διαχείριση της κρίσης, με αποτέλεσμα ένας ριζικός ανασχηματισμός να προκρίνεται ως η μοναδική λύση πλέον για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Επίσης θέμα χρόνου είναι να δει την έξοδο και ο «εξαφανισμένος» Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.