Στο ΣτΕ για τον «μεγάλο δακτύλιο»προσφεύγει ο Δήμος Ιωαννιτών!

on .

daktylios

• Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να προσφύγει ο Δήμος Ιωαννιτών για το έργο του «μεγάλου δακτυλίου» - που θα ανακουφίσει το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης - μετά την ακύρωση της ΜΠΕ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ ως γνωστόν έχει ήδη καταθέσει αίτηση θεραπείας ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού.Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή τουσε μία προσπάθεια να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος προχώρησε και σε αίτηση αναστολής, η οποία εκ του νόμου εκδικάζεται πιο σύντομα.

Να πάρουν θέση…
Εκτός βέβαια από τα νομικά μέσα που θα εξαντλήσει, ο Δήμος επιδιώκει και την πολιτική συστράτευση, με τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα να καλεί τους βουλευτές του Νομού να τοποθετηθούν δημόσια για το κώλυμα που έχει προκύψει.
«Μέχρι σήμερα φορείς όπως η Περιφέρεια Ηπείρου, το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με δημόσιες παρεμβάσεις τους έχουν τοποθετηθεί επί του σημαντικού αυτού θέματος για το Δήμο, υποστηρίζοντας τις θέσεις του Δήμου Ιωαννιτών.
Όλες οι τοποθετήσεις έχουν τη δική τους βαρύτητα και την πολιτική τους σημασία. Ειδικά όμως η αναλυτική τεχνική τοποθέτηση του ΤΕΕ/ΤΗ, του καθ’ ύλην αρμόδιου Φορέα και επίσημου επιστημονικού συμβούλου του Κράτους, αποτελεί για εμάς σπουδαίο σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνουμε να αποδείξουμε την ορθότητα και τη νομιμότητα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου. Μετά κι απ’ αυτές τις δημόσιες παρεμβάσεις αναμένουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις όλων των βουλευτών του νομού Ιωαννίνων για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που αφορά όλους μας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Η αίτηση αναστολής
Όσον αφορά την αίτηση αναστολής στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά την εκδίκασή της, το Δικαστήριο δεν εξετάζει σε βάθος και καθ’ ολοκληρίαν την επίμαχη υπουργική απόφαση (όπως πράττει εκδικάζοντας την αίτηση ακύρωσης), παρά μόνο εξετάζει το αν η αίτηση ακύρωσης είναι «προδήλως βάσιμη» σε συνδυασμό και με την ανεπανόρθωτη βλάβη που υφίσταται ο Δήμος, όπως εν προκειμένω αποτελεί η απώλεια της χρηματοδότησης του εν λόγω έργου.