Το αιολικό πάρκο Κασιδιάρη, αλλάζει την απρόσιτη περιοχή

on .

AIOLIKO PARKO

• Στα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει η λειτουργία του Αιολικού πάρκου στο όρος «Κασιδιάρης» αναφέρθηκε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

«Οι εργασίες -είπε- βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις στο «Κασιδιάρης 2» λόγω αδειοδοτήσεων. Υπάρχει αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας για το πάρκο «Κασιδιάρης 1» και ο Δήμος μας θα ωφεληθεί ποικιλοτρόπως από την ύπαρξη του αιολικού πάρκου. Επρόκειτο για μία περιοχή απρόσιτη που αλλάζει πλέον όψη με τις διανοίξεις δρόμων και θα αξιοποιηθεί. Συγχρόνως γίνονται ανταποδοτικά έργα σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου ενώ οι Τοπικές Κοινότητες που εφάπτονται θα έχουν σημαντική μείωση στο ηλεκτρικό κόστος».
Ο Δήμαρχος, σημείωσε επίσης ότι η απόφαση για την υλοποίηση του έργου ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Θετική -εξήγησε- ήταν και η άποψη των φορέων και δημοτών σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση που είχαμε πραγματοποιήσει στον Παρακάλαμο. Παρακολουθούμε στενά τις εργασίες τόσο με μελετητές και δασολόγους όσο και με περιβαλλοντολόγους ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ