Η ΠΕΔ Ηπείρου να σταθεί αρωγός στον αγώνα για το Γηροκομείο

on .

GHROKOMEIO 1

• Έντονος εξακολουθεί να είναι ο προβληματισμός για το μέλλον του Γηροκομείου Ιωαννίνων, μετά το πρόστιμο των 139.000 ευρώ που επέβαλε το Τελωνείο για τη χρήση πετρελαίου κίνησης για το ζέσταμα του νερού. Χθες στο πλευρό του Ιδρύματος τάχθηκε και ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ο οποίος με επιστολή του, ζητά απότον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Γιάννη Λώλο να τεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. το θέμα που έχει ανακύψει με τη λειτουργία του Γηροκομείου.
Ο κ. Ντακαλέτσης επισημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώσει τη φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Ύστερα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο μέσω της ανακοίνωσης των εργαζομένων του Γηροκομείου όσο και των δηλώσεων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εμπλέκεται υπηρεσιακός παράγοντας που Γηροκομείου ο οποίος δεν μετέχει καν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, προκύπτουν μείζονα ερωτήματα και σοβαροί προβληματισμοί για την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Ενδεικτικό είναι ότι αποδίδεται στο ίδρυμα η κατηγορία της λαθρεμπορίας καυσίμων διότι το ζέσταμα του νερού, που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι, γίνεται, όπως αναφέρει η έκθεση ελέγχου, με πετρέλαιο θέρμανσης κι όχι κίνησης. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι το σύνολο του πετρελαίου προέρχεται από δωρεές».
Ο Δήμαρχος Δωδώνης, υπογραμμίζει ακόμη ότι η συγκεκριμένη δομή καλύπτει ανάγκες ηλικιωμένων ατόμων από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου παρέχοντας υπηρεσίες σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο τομέα.
«Είναι- προσθέτει- από τις σημαντικότερες δομές της περιοχής που παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε έναν τομέα μάλιστα όπου το κράτος έχει αφήσει τεράστιο κενό. Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι της δομής ώστε να το κρατήσουν όρθιο και να στηρίξουμε τον αγώνα της Μητρόπολης Ιωαννίνων να διαφυλάξει την λειτουργία του».