Ξερά χόρτα και κλαδιά αφημένα σε πολλά σημεία των Ιωαννίνων!

on .

KSEROXORTA DASAKI

• Κι ενώ η Ελλάδα ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε 93 μέχρι σήμερα συνανθρώπους μας, φαίνεται πως το… πάθημα δεν γίνεται μάθημα για τις αρμόδιες υπηρεσίες, που είναι επιφορτισμένες με την πολιτική προστασία.
Τι νόημα έχουν άραγε οι… βαρύγδουπες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και τα εκ νέου… βαφτίσια των αρμόδιων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, όταν η αδυναμία στον τομέα της πρόληψης είναι παροιμιώδης; Δυστυχώς και η περιοχή μας ακολουθεί τον αρνητικό αυτό κανόνα. Τόσο δύσκολο είναι άραγε να αφαρμοσθεί το πλέον απλό μέτρο, δηλαδή η κοπή και απομάκρυνση ξερών χόρτων και κλαδιών από διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, που αποτελούν «ζωντανή» εστία πρόκλησης πυρκαγιών; Φαίνεται πως για τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών είναι πολύ δύσκολο, αφού εάν κάνει κάποιος μια βόλτα στην πόλη, θα διαπιστώσει ότι πολλές περιοχές είναι σήμερα ένα εν δυνάμει… Μάτι!

Το Γιαννιώτικο Σαλόνι
Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι το «Γιαννιώτικο Σαλόνι», αφού όσα ξερόχορτα κόπηκαν εκεί, έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία, προκαλώντας την εύλογη ανησυχία όσων πολιτών επισκέπτονται το Πάρκο. Την αγανάκτησή του εξέφρασε συμπολίτης χθες στον «Π.Λ.», ο οποίος, όπως μας είπε, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Δήμο, αλλά άκρη δεν βρήκε… Ο ένας τον έστελνε στον άλλο και υπεύθυνη απάντηση τελικά δεν έλαβε, γι’ αυτό και ζήτησε από τον «Π.Λ.» ν’ αναδείξει πάλι το θέμα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για… παιχνίδια με την φωτιά!
Αλλά και οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» αναφέρθηκαν με ανάρτησή τους στο «Γιαννιώτικο Σαλόνι», δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες.
Γράφουν χαρακτηριστικά: «Είναι απορίας άξιον πώς μια Δημοτική Αρχή που μετά από καιρό κόβει τα χόρτα στο «Γιαννιώτικο Σαλόνι» (αν και ο καθαρισμός είναι ελλιπέστατος στο κεντρικό του τμήμα που δεν αγγίχτηκε) αφήνει εν μέσω Αυγούστου -και ενώ είναι σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος- λόφους από ξερόχορτα, εδώ και βδομάδες στους χώρους που τα μάζεψε η μπουλντόζα. Δεν έχουν ακούσει τίποτε για αντιπυρικά μέτρα ή τους αρέσει να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια; Σε τουλάχιστον 8-10 σημεία μπορεί κανείς να δει γιγάντιους λόφους από κομμένα κλαδιά, ξερόχορτα κτλ. να βγάζουν μάτι. Ό,τι απαγορεύεται δηλαδή αλλού, εδώ είναι κανόνας;».