28 με 29 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

on .

BASEIS

• Για τις 28 ή τις 29 Αυγούστου μετατίθεται η ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων του 2018, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες. Η καθυστέρηση 4-5 ημερών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οφείλεται – σύμφωνα με εκδοχή πηγών του Υπ. Παιδείας- οφείλεται στον πρόσθετο φόρτο εργασίας της έκδοσης αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους από τις πυρόπληκτες περιοχές.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαδειαδάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, έδωσε τις αναλυτικές εκτιμήσεις του για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
1ο Πεδίο: «Στο πρώτο πεδίο, αυτό των ανθρωπιστικών σπουδών, αναμένεται να οδηγήσει τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω όμως στις υψηλόβαθμες και δημοφιλείς σχολές».
2ο Πεδίο: Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ εκτιμά πως αναμένεται πτώση «που ξεκινάει από τις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές».
3ο Πεδίο: «Βουτιά» πάντως αναμένεται στο τρίτο πεδίο, αυτό των επιστημών υγείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των φροντιστών.
4ο Πεδίο: «Το τέταρτο πεδίο θα εμφανίσει σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο στις λεγόμενες μεσαίες σχολές, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», εκτίμησε ο κ. Βαφειαδάκης. Για τις στρατιωτικές σχολές, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ έκανε λόγο για «καθοδικές τάσεις σε όσες βρίσκονται στο δεύτερο πεδίο» ενώ προέβλεψε μικρή άνοδο για τις, κοινές σε όλα τα πεδία, σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.