Καραγκούνης – Γιόγιακας στα γραφεία της «Ομόνοιας»

on .

omonoia

• Με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη και Βασίλη Γιόγιακα συναντήθηκε πρόσφατα στα γραφεία της «Ομόνοιας» στους Αγίους Σαράντα ο Πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Κάγιος.
Οι δύο βουλευτές εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον κ. Κάγιο για την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ τους έγινε συνοπτική ενημέρωση περί των προβλημάτων της ΕΕΜ που στις περισσότερες των περιπτώσεων άπτονται παραβιάσεων κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της. Ειδικότερα, έγινε αναφορά στα ζητήματα παιδείας με εστίαση στα σχολικά εγχειρίδια και προγράμματα που βρίθουν ανακριβειών και εμπεριέχουν ανθελληνισμό. Προσβάλουν έτσι την ΕΕΜ και επηρεάζουν αρνητικά την προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Αναλύθηκε επίσης ο διαχρονικός αγώνας της «Ομόνοιας» στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας ιδιωτών και Εκκλησίας. Ο κ. Κάγιος αναφέρθηκε επίσης, στο «σπάσιμο» της λογικής των αποκαλούμενων μειονοτικών ζωνών και στην εφαρμογή στην πράξη του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού για τα μέλη της ΕΕΜ παντού όπου ζουν στην Αλβανική επικράτεια.
Οι κ.κ. Γιόγιακας και Καραγκούνης διαβεβαίωσαν για την υποστήριξη της ΝΔ και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια και τους αγώνες της Βορειοηπειρωτικής.