Όλο και πιο πολλοί ημεδαποί σε κυκλώματα σκληρών ναρκωτικών 

on .

NARKOTIKA ARTA

• Έντονος είναι ο προβληματισμός στις Διωκτικές Αρχές της Ηπείρου για την δράση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, στα οποία εμπλέκονται όλο και περισσότεροι ημεδαποί.
Μάλιστα στις τελευταίες υποθέσεις που εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες είτε για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων χασίς, είτε για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, είτε ακόμη και για μικροποσότητες, ήταν όλοι Έλληνες!
Κοκαΐνη προς διάθεση!
Σε δέκα φιξάκια, έτοιμα προς διακίνηση, είχαν διαμοιράσει ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 10,6 γραμμαρίων, δυο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 33 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι δύο δράστες διακινούν ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, εντοπίστηκαν σε δημοτική οδό στην περιοχή της Βαλανιδοράχης να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Αντιλαμβανόμενοι επικείμενο έλεγχο πέταξαν στο οδόστρωμα οκτώ συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 6,6 γραμμαρίων, οι οποίες περισυλλέχθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν. Επίσης, σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: •δύο συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρος -4- γραμμαρίων, •δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -53- γραμμαρίων, •τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε ο 33χρονος στην αυλή του σπιτιού του.
Πατέρας και γιος!
Για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν στα Γιάννενα δύο ημεδαποί, ηλικίας 69 και 32 ετών, (πατέρας και γιος).
Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν κατά την παραλαβή δέματος προέλευσης εξωτερικού, που περιείχε ναρκωτικές ουσίες και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς.
Από τον έλεγχο που έγινε στο δέμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη κατεργασμένη (σοκολάτα), βάρους 36,8 γραμμαρίων καθώς και ένα μεταλλικό γρανάζι με σχετικά εξαρτήματα.
246 κιλά χασίς σε Άρτα και Θεσπρωτία
Κατά τ’ άλλα με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε η προσπάθεια εισαγωγής στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων χασίς. Σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε 246 κιλά!
Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 102 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (100 συσκευασίες) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό 52χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το αυτοκίνητο ανήκει σε 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος το παραχώρησε στην 52χρονη και αναζητείται.
-Η άλλη μεγάλη ποσότητα εντοπίστηκε στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας, σε εγκαταλελειμμένο και ανασφάλιστο ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν 42 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 144 κιλών και 110 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 13-07-2018, στο Τμήμα Ασφάλειας Κορδελιού – Ευόσμου.
Με ευρωπ. ένταλμα σύλληψης
Ένας 48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα. Όπως διαπιστώθηκε κατείχε διαβατήριο με τροποποιημένα στοιχεία ταυτότητας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη – κοκαΐνη).