453 άτομα Κοινωφελούς Εργασίας στα Δασαρχεία της Αποκεντρωμένης Ηπείρου

on .

EKPAIDEYSH ANTIPYRIKH

• Με 453 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (γεωτεχνικοί, δασοπόνοι, ειδικοί δασικής προστασίας, εργάτες, διοικητικοί, φύλακες, οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων έργων) που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για οκτώ μήνες ενισχύθηκαν οι Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.
Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι πέρασαν από θεωρητική εκπαίδευση για την αντιπυρική προστασία των δασών στη Διεύθυνση Δασών της Φλώρινας. Στα πλαίσιά της πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο - Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, εθελοντικά από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των μέτρων δράσεων για την αντιπυρική προστασία των δασών της χωρικής έκτασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στη λήψη δασικών μέτρων πρόληψης πυρκαγιών καθώς και στη διαμόρφωση του προγράμματος απασχόλησης του προσωπικού που προσλήφθηκε για το λόγο αυτό και το οποίο θα ασχοληθεί σε δασικές εργασίες όπως καθαρισμοί, αραιώσεις, απομάκρυνση ξερών και επικίνδυνων δένδρων, αποκλαδώσεις στα δασύλλια, αστικά - περιαστικά δάση, τεχνητές φυτείες - αναδασώσεις και σε δάση και δασικές εκτάσεις της περιοχής ευθύνης της εκάστοτε Δασικής Υπηρεσίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης, ιδιαίτερο ρόλο προς την κατεύθυνση της πρόληψης - μείωσης του κινδύνου πρόκλησης δασικών πυρκαγιών, έχουν οι δασοτεχνικές μελέτες αντιπυρικής προστασίας που συντάσσονται για το σκοπό αυτό από τις Δασικές Υπηρεσίες της.