Παρεμβάσεις της Δημοτ. Αρχής σε 4 πλατείες των Ιωαννίνων

on .

PLATEIA PARGHS

• Μέσω του έργου «Βελτίωση πάρκων και πλατειών» επιχειρεί ο Δήμος Ιωαννιτών ν’ αλλάξει την εικόνα δημόσιων χώρων της πόλης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας υπέγραψε τη σύμβαση ενός ακόμα σημαντικού έργου με τον ανάδοχο, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου και αφορά εκτεταμένες παρεμβάσεις σε τέσσερις συνολικά πλατείες του Δήμου Ιωαννιτών.
Συγκριμένα πρόκειται να εκτελεστούν οι εξής εργασίες:
Πλατεία Πάργης: Ανακατασκευή πλατείας, διαπλάτυνση πεζόδρομου, εργασίες αποκατάστασης πρασίνου, αποψίλωση όλων των υφιστάμενων ιστών και φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση νέων.
Πλατεία Αίγλης (πάρκο): Επισκευή και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, μετατόπιση περιπτέρων, εργασίες αποκατάστασης πρασίνου, αποψίλωση όλων των υφιστάμενων ιστών και φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση νέων.
Πλατεία Γηροκομείου: Επισκευή πλατείας, εργασίες αποκατάστασης πρασίνου, αποψίλωση όλων των υφιστάμενων ιστών και φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση νέων.
Πλατεία Βρυσούλας: Επισκευή πλατείας, εργασίες αποκατάστασης πρασίνου.
Δήλωση Θ. Μπέγκα
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ξεπερνώντας μια σειρά εμποδίων μπορούμε σήμερα, με την υπογραφή κι αυτού του πολύ σημαντικού έργου, να δηλώσουμε ότι η πρώτη σειρά παρεμβάσεων που σχεδιάσαμε σα Δημοτική Αρχή με στόχο να καταστήσουμε το Δήμο μας πιο φιλικό για τους κατοίκους του και έναν Δήμο ανοιχτό και φιλόξενο για τους επισκέπτες, είναι πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Δε σταματάμε όμως εδώ. Το επόμενο διάστημα νέα, σημαντικά έργα θα ξεκινήσουν εξελίσσοντας έτσι την επόμενη φάση του σχεδιασμού μας. Στόχος μας να παραδώσουμε πολλά και κυρίως ποιοτικά έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα όλων μας».