Μελέτη στατικότητας για το «Γιαννιώτικο Σαλόνι»!

on .

GIANNIOTIKO SALONI

• Κάτι φαίνεται πως πάει να κινηθεί σχετικά με το Πάρκο Πυρσινέλλα, το οποίο, ως γνωστόν, εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου έχει περάσει στη διαχείριση του Δήμου Ιωαννιτών, χωρίς όμως έκτοτε να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό προς την κατεύθυνση της αξιοποίησής του.
Πέρα από το γεγονός ότι απαιτείται η εκπόνηση σχεδίου ανάδειξης του Πάρκου, το οποίο αποτελεί έκταση – φιλέτο στις παρυφές της πόλης που μπορεί να φιλοξενήσει ποικίλες δραστηριότητες αναψυχής και αθλητισμού, πρέπει να ξεπεραστεί και το πολεοδομικό εμπόδιο όσον αφορά στα κτίριά του τα οποία είναι αυθαίρετα!
Μελέτη στατικότητας
Προφανώς σ’ αυτή την προσπάθεια εντάσσεται πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας των κτιριακών εγκαταστάσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στο Πάρκο. Η μελέτη ανατέθηκε σε μηχανικό της πόλης και για την εκπόνησή της θα διατεθεί το ποσό των 2.200 ευρώ, το οποίο θα αντληθεί από το Κληροδότημα Βασιλείου Πυρσινέλλα.
Η μελέτη αφορά το κεντρικό κτίριο – εστιατόριο του Πάρκου, γνωστό κι ως «Γιαννιώτικο Σαλόνι», το οποίο έχει υποστεί κυριολεκτικά λεηλασία τα τελευταία χρόνια που παραμένει κλειστό και ανεκμετάλλευτο και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις των γηπέδων. Η ανάθεση της μελέτης μπορεί να μην αποτελεί μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου, ωστόσο είναι απόδειξη ότι ο Δήμος κάνει μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση…
Ζητείται σχέδιο
Όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τον Απρίλιο του 2017, όταν ψηφίστηκε από τη Βουλή η παραχώρησή του στον Δήμο Ιωαννιτών, «οι Γιαννιώτες πρέπει να είναι σίγουροι πως η Δημοτική Αρχή, μεθοδικά και τεκμηριωμένα με σύνεση και σοβαρότητα σχεδιάζει την αξιοποίηση του πάρκου», ενώ είχε δεσμευθεί ότι η ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης θα παρουσιαστεί όταν είναι πλήρης, κάτι που δεν έγινε ακόμα, καθώς το θέμα «σκόνταψε» σε διάφορα προβλήματα, με κυριότερο το πολεοδομικό.