ΣΠ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι στο φορολογικό «ξεζούμισμα» ακινήτων

on .

KONSTANTOPOYLOS SP2

• Λίγες μέρες πριν την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αναμένονται ιδιαίτερα «φουσκωμένα» για 1 εκατ. ιδιοκτήτες και με αφορμή τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για έξοδο από τα Μνημόνια, την δική του παρέμβαση κάνει ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Τομεάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι ο τομέας των ακινήτων δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο για φορολογικό «ξεζούμισμα», αλλά μοχλό για ανάπτυξη της οικονομίας!
Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Κωνσταντόπουλος (πολιτικός μηχανικός) αναφέρει χαρακτηριστικά: «μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την υποτιθέμενη «έξοδο» από τα μνημόνια και πριν από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης πρόκειται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο διαδίκτυο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προσαυξημένα φυσικά έπειτα από τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα.
Με λίγα λόγια οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ περισσότερο από ότι πέρυσι.
Δυστυχώς το υποτιθέμενο «σκίσιμο» των μνημονίων, καθώς και η υποτιθέμενη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με εξαγγελίες του σημερινού Πρωθυπουργού όταν ήταν ακόμη αντιπολίτευση, ήταν απλά ψεύτικες υποσχέσεις προς τον Ελληνικό λαό με μόνο σκοπό την εξουσία και την «καρέκλα», υπογράφοντας ως κυβέρνηση πλέον νέο μνημόνιο με λιτότητα διαρκείας, με αυξήσεις φόρων, αυστηρή επιτήρηση, μείωση συντάξεων κτλ.
Συγκεκριμένα, στην Ήπειρο συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας με τους νέους να βρίσκουν διέξοδο στο εξωτερικό και την Περιφέρεια Ηπείρου να βρίσκεται στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωζώνης»!