Πλησιάζει η ώρα για την ανακοίνωση των βάσεων

on .

BATHMOLOGIA EKSETASEIS

• Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων, η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα, μπορεί και τις επόμενες ώρες, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που θα μάθουν εάν πέτυχαν στην Σχολή προτίμησής τους.
Πάντως όσοι είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση στέγης, έτσι ώστε να έχουν και ποικιλία και την… πολυτέλεια του χρόνου να πετύχουν καλύτερες τιμές στο ενοίκιο.
Πάντως την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ έδωσε και η Γιαννιώτισσα Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.
Σημειώνεται πως ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις και αφορά σχολές όπως είναι οι νομικές, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τα τμήματα ΦΠΨ.
Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε πτώση των βάσεων στα τμήματα που απαιτούσαν πολύ καλές επιδόσεις και πολλά μόρια για την εισαγωγή. Χαρακτηριστικό είναι πως η Ιατρική αναμένεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ μεγάλη πτώση εκτιμάται πως θα υπάρξει και στις Πολυτεχνικές σχολές.
Αντίθετα, ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στις Νομικές σχολές, όπου αναμένεται οριακή αύξηση των μορίων.
Μεγαλύτερη άνοδος εκτιμάται πως θα υπάρξει στα τμήματα που απαιτούν και εξέταση ειδικού μαθήματος αλλά και στα- προσβάσιμα από όλα τα επιστημονικά πεδία, φέτος- παιδαγωγικά τμήματα.