Αποδυναμώνουν νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο 

on .

ASTYNOMIKOI DROMOS

• Τι κι αν οι αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου δίνουν πραγματική μάχη καθημερινά με το οργανωμένο έγκλημα και κυρίως με τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, επιχειρώντας να βάλουν φρένο στις αθρόες εισαγωγές χασίς από την Αλβανία προς το εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά και να περιορίσουν την δράση ημεδαπών που εμπλέκονται στην διοχέτευση ουσιών στην τοπικές «πιάτσες»;
Για την Κυβέρνηση φαίνεται πως λίγη σημασία έχει αυτό, η οποία αντί να ενισχύει με έμψυχο δυναμικό και μέσα, τις νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου, τις αποδυναμώνει, μετακινώντας προσωπικό!
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να κατασχέσουν πάνω από 210 κιλά χασίς, αλλά και να εντοπίσουνφυτεία που καλλιεργούσαν δυο ημεδαποί σε δύσβατη και κρημνώδη περιοχή μεταξύ Πετροβουνίου και Χαροκοπίου!
Κι όμως, οι «αρμόδιοι» αποφάσισαν να στελεχώσουν το Τμήμα Τροχαίας της Ιόνιας Οδού, μετακινώντας έξι αστυνομικούς από τη Θεσπρωτία. Αν και η περιοχή της Θεσπρωτίας εμφανίζει αυξημένη εγκληματικότητα, εισαγόμενη κυρίως από την Αλβανία, με διακίνηση ναρκωτικών, λαθρομεταφορές, κλοπές και το αστυνομικό προσωπικό δεν επαρκεί, εν τούτοις αντί να αυξάνεται, συρρικνώνεται.
Καταγγελία της Ένωσης
Μάλιστα σχετική καταγγελία κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, μετά από τον εντοπισμό και τη σύλληψη κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών προχθές στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών. Επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Ακόμη ένα χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα ακόμα μια μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων μας, οι οποίοι με μεγάλο καθημερινό αγώνα, πολλές παραπάνω ώρες εργασίας, χωρίς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό παλεύουν με κύριο όπλο το φιλότιμό τους και την αγάπη για τη δουλειά τους εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος. Η Πολιτεία; Αναγνωρίζει τον αγώνα μας και περικόπτει από την οργανική δύναμη του Νομού μας έξι θέσεις για να στελεχωθεί το Τ.Τ Ιόνιας Οδού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. Τί να πει κανείς; Σημεία των καιρών…»!
Δραπέτης με 125 κιλά χασίς!
Η τελευταία χρονικά επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο έγινε προχθές τα ξημερώματα, σε δασική περιοχή στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, όπου συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί 34 και 24 ετών αντίστοιχα, γιατί εντοπίστηκαν να μεταφέρουν προς το εσωτερικό της χώρας 125 κιλά χασίς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν 77 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 124 κιλών και 620 γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, ο 34χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης από τον Μάρτιο του 2013, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης έντεκα ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Σε ειδικές κρύπτες…
Μια ακόμη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα, η οποία οδήγησε στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο πάτωμα του οχήματος, κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού καθώς και κάτω από τις εμπρόσθιες πόρτες 84 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 86 κιλών και 230 γραμμαρίων.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για χρήση πλαστού εγγράφου και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Και μια φυτεία…
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. όμως έπεσαν και δυο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 40 ετών, οι οποίοι καλλιεργούσαν την δική τους φυτεία για να διοχετεύουν ναρκωτικά στις τοπικές «πιάτσες». Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 44χρονος διακινεί ποσότητες κάνναβης στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων τις οποίες καλλιεργεί ο ίδιος, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύσβατη και κρημνώδη περιοχή μεταξύ Πετροβουνίου και Χαροκοπίου Ιωαννίνων, κρυμμένη σε πυκνή βλάστηση και περιφραγμένη με πλαστική περίφραξη και σκίαση, φυτεία αποτελούμενη από οκτώ δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,50 έως 3,10 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν με δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του 40χρονου, στην παραπάνω περιοχή, όπου ο 44χρονος περιποιούνταν τα δενδρύλλια, ενώ ο 40χρονος επιτηρούσε το χώρο ως τσιλιαδόρος.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2,50 και 2,80 μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε ο 40χρονος,
• ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 57,5 γραμμαρίων.