Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Κόνιτσα!

on .

XALAZI ZHMIES

• Το τελευταίο μπουρίνι του Αυγούστου επεφύλασσε δυσάρεστες καταστάσεις για τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα, συνοδεύτηκαν και με έντονη χαλαζόπτωση που σε ορισμένες περιοχές θύμιζε… χιονόπτωση. Ιδιαίτερα επλήγησαν η Άνω Κόνιτσα, περιοχές της ίδιας επαρχίας, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων. Από το χαλάζι που έπεσε και κατά τόπους είχε μέγεθος καρυδιού προκλήθηκαν ζημιές κυρίως σε κληματαριές και κηπευτικά.
Επίσης από τους όγκους των νερών, σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου των ανωτέρω περιοχών σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και συσσώρευση χωμάτων στο οδόστρωμα, που καθαρίστηκαν χθες από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο καιρός από χθες φαίνεται ότι ξαναφόρεσε τα «Καλοκαιρινά» του, αφού όχι μόνο σταμάτησαν οι μπόρες και οι καταιγίδες, αλλά και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας που στην πόλη των Ιωαννίνων, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα κυμαίνεται μεταξύ 29 και 32 βαθμών Κελσίου.
Τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η θερμοκρασία στα ορεινά του νομού, ενώ μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή υπάρχει για το απόγευμα της Παρασκευής.