Βαριά η απουσία του Κ. Μήτση από τον ελληνικό τουρισμό…

on .

MHTSHS K

• Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν αυτές τις ημέρες από τη στιγμή που «έφυγε» για πάντα ο Ηπειρώτης επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης, ο οποίος υπηρέτησε επί δεκαετίες τον κλάδο του τουρισμού, μέσα από την αλυσίδα ξενοδοχείων «Mitsis Hotels» της οποίας υπήρξε ιδρυτής.
Ο Κώστας Μήτσης αναπαύεται σήμερα στο αγαπημένο του χωριό, το Κρυονέρι Πωγωνίου, το οποίο εξάλλου επισκεπτόταν συχνά και όσο ζούσε. Το έργο του συνεχίζουν με επιτυχία η σύζυγός του Τζένη Μήτση και τα παιδιά του Χριστίνα και Σταύρος.

Μοναδική ιστορία
Η ιστορία των ξενοδοχείων Mitsis είναι η ιστορία του ιδρυτή της αλυσίδας, του Κωνσταντίνου Μήτση, όπως αναφέρει σε ειδικό αφιέρωμα το «Money tourism.gr». Μια ιστορία που αντικατοπτρίζει την πορεία και την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία 40 χρόνια.
Ο Κωνσταντίνος Μήτσης φτάνει στην Αθήνα σε παιδική ηλικία στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Στην μεταπολεμική ελληνική πρωτεύουσα που προσπαθεί να ορθοποδήσει και σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, καταπιάνεται με μια σειρά από δουλειές ολοκληρώνοντας παράλληλα τη φοίτησή του στον 1ο Γυμνάσιο Αθηνών. Στους δρόμους της πρωτεύουσας, με πνεύμα δυνατό, ανήσυχο και δημιουργικό αφουγκράζεται, μαθαίνει και αρχίζει την δική του επιχειρηματική πορεία.

Τα πρώτα βήματα
Ο Κων/νος Μήτσης ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε ηλικία 17 ετών ανοίγοντας την πρώτη του βιοτεχνία, που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία. Από την πρώτη κιόλας αυτή επιχειρηματική απόπειρα διαφαίνεται η επιτυχία, με αποτέλεσμα η βιοτεχνία να φτάσει να απασχολεί 170 άτομα, σε λιγότερα από δέκα χρόνια.
Σήμερα ο όμιλος επιχειρήσεων Mitsis δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, την κλωστοϋφαντουργία, τα κατασκευαστικά και την οινοποιία. Η καρδιά, όμως, των επιχειρήσεων χτυπάει στην φιλοξενία και τον τουρισμό.

…Και τα ξενοδοχεία
Αφήνοντας πίσω τα όνειρα για μια καριέρα στο θέατρο και επιλέγοντας τον τομέα της φιλοξενίας από τα ναυτιλιακά, ο Κ. Μήτσης ανοίγει το 1978 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας.
Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Ramira» στο νησί της Κω, το οποίο συστήνει στον ελληνικό ξενοδοχειακό κόσμο ένα καινούργιο μοντέλο φιλοξενίας, το «all inclusive», που μέχρι σήμερα εξελίσσεται μέσα από πρωτοποριακές υπηρεσίες και καινούργιες προτάσεις για δραστηριότητες και γευστικές απολαύσεις. Ακολουθούν ξενοδοχεία στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αθήνα, τα Γιάννενα (υπήρξε δημιουργός του «Grand Serai») και τα Καμένα Βούρλα.
«Τα πάντα θέλουν φροντίδα, καλή προαίρεση και προσοχή, οι επισκέπτες χρειάζονται περιποίηση», έλεγε ο Κ. Μήτσης, κουβαλώντας τη γνώση και την εμπειρία μιας επιτυχημένης πορείας ενός ανθρώπου που βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή, στην υποδοχή των επισκεπτών των ξενοδοχείων και της Ελλάδας. Των ξενοδοχείων που σήμερα υποδέχονται περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.