Βελτιώνονται οι αγροτικές υποδομές στο Δ.Δωδώνης

on .

AGROTIKOS DROMOS

• Το έργο για τη «βελτίωση αγροτικής οδού από Δημοτικό Διαμέρισμα Δερβιζιάννων - Δ.Δ. Γεωργάνων έως Δημοτικό Διαμέρισμα Αχλαδέας» με συνολικό προϋπολογισμό 498.000 ευρώ, πρόκειται να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχει εξασφαλισμένη πίστωση, καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, η συγκεκριμένη μελέτη είχε εκπονηθεί από τον πρώην Δήμο Λάκκας Σουλίου, είχε πλήρη ωριμότητα και εξασφαλισμένες αδειοδοτήσεις. Η σημερινή Δημοτική Αρχή την επικαιροποίησε και έτσι ένα ακόμη έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο που δραστηριοποιείται στην περιοχή και θα δημιουργήσει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση τις κτηνοτροφικές μονάδες.
Παράλληλα όμως θα διευκολύνει σημαντικά και τη μετακίνηση των κατοίκων στις τρεις τοπικές κοινότητες που συνδέει, δηλαδή των Δερβιζιάνων, των Γεωργάνων και της Αχλαδέας καθώς και των όμορων κοινοτήτων.
«Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους που κρατούν ακόμη ζωντανή την ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα και να συνδράμουμε στο βαθμό που μπορούμε ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας τους. Σε μία δύσκολη εποχή, ο πρωτογενής τομέας του τόπου μας είναι αυτός που μπορεί να δώσει ανάσα. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες», επεσήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δωδώνης.