Άνοιξε τις «πύλες» του το παζάρι στη Βουνοπλαγιά

on .

PAZARI BOYNOPLAGIA 1 2 9 18

• Άνοιξε και επίσημα προχθές τις πύλες της η καθιερωμένη πια εμποροπανήγυρη του Δήμου Ζίτσας, η οποία φιλοξενείται, όπως κάθε χρόνο, στην περιοχή της Βουνοπλαγιάς και συγκεκριμένα επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, κοντά στην «Πράσινη Γωνιά». Ήδη από την πρώτη στιγμή οι επισκέπτες ήταν πολλοί και ο καλός καιρός που προβλέπεται για την καινούρια εβδομάδα είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει σημαντικά στο να κυλήσει με επιτυχία η όλη διοργάνωση.
Αυτό είναι και το μοναδικό παζάρι που διεξάγεται στον Νομό μας μαζί με εκείνο της Κόνιτσας, καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών έχει σταματήσει ήδη από το 2010 τη διοργάνωση ετήσιας εμποροπανήγυρης.

Πολλοί έμποροι
Στο παζάρι της Βουνοπλαγιάς συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 500 έμποροι από ολόκληρη τη χώρα οι οποίοι διαθέτουν για τους ντόπιους καταναλωτές μία μεγάλη γκάμα από προϊόντα, όλα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Για τη διεξαγωγή του ο Δήμος Ζίτσας προχώρησε σε μία σειρά από παρεμβάσεις στο χώρο όπου στήθηκε η εμποροπανήγυρη, με ιδιαίτερη έμφαση να έχει δοθεί στις υποδομές που έχουν να κάνουν με την υγιεινή (χημικές τουαλέτες), ώστε να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής για τους εμπόρους. Επίσης, ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ ο εσωτερικός καθαρισμός του χώρου και η φύλαξη αποτελούν ευθύνη του ανάδοχου της εμποροπανήγυρης.

Μέχρι 8 Σεπτεμβρίου
Το παζάρι θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμος Ζίτσας αναμένει πως τα έσοδά του από αυτό θα αγγίξουν τις 150.000 ευρώ, ποσό που έχει καθορισθεί με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου.