Η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ικανοποιεί Β. Αργύρη - Μ. Πλιάκο

on .

ARGYRHS BAGGELHS

• Ως μια ευχάριστη έκπληξη χαρακτήρισε χθες ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου και Πρόεδρος της Συνεταιριστικής «ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ» Βαγγέλης Αργύρης την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κηρύχθηκε αντισυνταγματική η Υπουργική Απόφαση για την είσπραξη του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.
Αυτό που μένει τώρα είναι να εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος ώστε οι επιχειρήσεις να μη μπουν σε καθεστώς ημιπαρανομίας, μέχρι την οριστική κατάργηση του νόμου.

Δήλωση Μιχ. Πλιάκου
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στο κρασί, εκφράζει και ο Δήμαρχος Ζίτσας, της κατεξοχήν αμπελουργικής περιοχής, Μιχάλης Πλιάκος. Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει: «Χαιρετίζω την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που δικαιώνει τον αμπελοοινικό κλάδο και ειδικότερα τους μικρούς καλλιεργητές αμπέλου και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι αυτές της αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας. Από την πρώτη στιγμή ως Δήμος σταθήκαμε στο πλευρό των οινοπαραγωγών καθώς θεωρούσαμε δίκαιο το αίτημά τους και άδικη της επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Κρασί, αποστέλλοντας σχετικές επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία. Η απόφαση του ΣτΕ καταδεικνύει επίσης πως η τοπική αυτοδιοίκηση πολλές φορές βρίσκεται μπροστά από την κεντρική διοίκηση σε θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, τα αφουγκράζεται και αγωνίζεται μαζί τους για τη δίκαιη επίλυσή τους».