Σιδηροδρομική Εγνατία - Φυσικό Αέριο βασικές υποδομές για την Ήπειρο

on .

MHTSHS GIANNHS

• Τις απόψεις και τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επιζητούμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μεταφέρει με επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Β. Μήτσης.
Σε ό,τι αφορά τις υποδομές του Νομού Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπως τονίζει ο κ. Μήτσης «κρίνει ότι απαραίτητο συμπλήρωμα των υφιστάμενων υποδομών που θα λειτουργήσουν προς όφελος της επιχειρηματικότητας της περιοχής, λόγω του χαμηλού κόστους των μεταφορών και άρα και της διακίνησης εμπορευμάτων, είναι η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, προς κάθε κατεύθυνση που μπορεί να προχωρήσει (Σιδηροδρομική Εγνατία, σύνδεση με Αλβανία κτλ.). Δευτερευόντως, θεωρούμε ως ίσης αξίας για την περιοχή, τα έργα της κατασκευής Δικτύου Φυσικού Αερίου, της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά και της δημιουργίας ενός Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου».
Παράλληλα, ο Ι. Μήτσης επαναλαμβάνει αυτά που ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, δηλαδή:
- ένα σταθερό, με μακρόπνοο ορίζοντα, φορολογικό σύστημα
- μείωση των εν ισχύ φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και εξορθολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών που με τον τελευταίο νόμο, έγιναν εξοντωτικές για μια επιχείρηση.
Σε θεσμικό επίπεδο, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προτείνει τα εξής δύο:
• Να ανατεθεί στα Επιμελητήρια της χώρας η αδειοδοτική ευθύνη για τις Επιχειρήσεις - Mέλη τους και
• Να τηρείται πιστά από την πολιτεία, ο Θεσμικός Ρόλος των Επιμελητηρίων ως Συμβούλου της επίσημης πολιτείας σε θέματα επιχειρηματικότητας και να αντιμετωπίζεται ο Επιμελητηριακός Θεσμός με ισχύ Ισότιμου Συνομιλητή του κράτους.