Στον «ΦιλόΔημο» έργο της ΔΕΥΑΙ για την προστασία της Παμβώτιδας

on .

LIMNH PAMBOTIDA

• Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 105 εκ ευρώ ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και για τα πρώτα έργα αποκατάστασης τεσσάρων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, από τους 19 συνολικά ΧΑΔΑ, που εντάσσονται στο πρόγραμμα.
Στην πρόσκληση ΙΙ «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» εντάσσεται και η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για το έργο Βελτίωση και ανάπτυξη βασικών υφιστάμενων περιβαλλοντικών υποδομών για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ύδρευση στην παραλιακή ζώνη
Στην πρόσκληση Ι «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» εντάσσει ο Δήμος Πρέβεζας το έργο με τίτλο «Ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς» προϋπολογισμού 5.671.966,56 ευρώ.

Και στο Τσεπέλοβο
Στην ίδια πρόσκληση ο Δήμος Ζαγορίου ενέταξε το έργο με τίτλο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τσεπέλοβου» με προϋπολογισμό 447.580,65 ευρώ.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση αυτής της παρέμβασης το Τσεπέλοβο θα διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο που θα καλύπτει τις ανάγκες υδροδότησης. Αυτό είναι το πρώτο έργο του Δήμου Ζαγορίου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναμένεται η ένταξη και των προτάσεων για προμήθεια μηχανημάτων έργου και της αναβάθμισης των παιδικών χαρών του Δήμου.