«Η Ήπειρος των 4 εποχών» σε Διεθνή Τουριστική Έκθεση

on .

EKTHESH GERMANIA HPEIROS

• Στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού επικεντρώθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «TourNatur 2018» που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και στην οποία συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Ηπείρου, το περίπτερο της οποίας προσήλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών. 

Η συμμετοχή της, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εντάσσεται στον προγραμματισμό για προβολή των περιφερειακών ενοτήτων της σε στοχευμένες τουριστικές αγορές.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έγινε αναλυτική και ολοκληρωμένη παρουσίαση της «Εναλλακτικής Ηπείρου των τεσσάρων εποχών», ως και ειδικών περιοχών με ευρύτερο ενδιαφέρον όπως το Γεωπάρκο Βίκου Αώου, ως και για το Μονοπάτι της Ηπείρου (Epirus Trail) που βρίσκεται στο στάδιο της σηματοδότησης, μέσω θεματικών ομιλιών από τον υπεύθυνο του έργου κ. Ηλία Γκαρτζονίκα.
Στα θετικά της συμμετοχής της Ηπείρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, καταγράφονται οι επιχειρηματικές συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Ηπειρωτών και Γερμανών επιχειρηματιών και η θετική διάθεση που διαπιστώθηκε για σύναψη συμφωνιών και η οποία είναι αποτέλεσμα και της πρώτης συμμετοχής της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου, (η οποία ενημερώθηκε για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου από την επικεφαλής της αποστολής, Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα), εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γερμανίας, εκπρόσωποι Ηπειρωτικών συλλόγων και πλήθος ομογενών που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή.